Šport
17026 ogledov

"Veličina se pokaže v porazih"

Primož Roglič Epa
Prvi slovenski zmagovalec ene od tritedenskih dirk je doživel boleč udarec.

Primož Roglič je na 20. etapi dirke po Franciji doživel enega najbolj bolečih udarcev v karieri športnika. Ko je že kazalo, da bo po Vuelti, kjer je lani postal prvi Slovenec s skupno zmago na eni izmed treh največjih dirk na svetu, osvojil še pomembnejši Tour, ga je premagal mlajši rojak Tadej Pogačar.

Zasavec, ki bo oktobra dopolnil 31 let, je na tokratni dirki po Franciji dolgo nosil rumeno majico vodilnega, nato pa so njegove sanje izpuhtele v zadnjih tekmovalnih kilometrih Toura. Marsikateri slovenski ljubitelj kolesarstva je verjetno s težavo spremljal njegov obraz ob prihodu v cilj.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Po prečkanju ciljne črte je Roglič nemočno obsedel na tleh, okoli njega pa so se zbrali njegovi moštveni kolegi, ki so z nejevero strmeli že ob Pogačarjevi vožnji na La Planche des Belles Filles. Tudi sami so se v zadnjih treh tednih večinoma posvečali le skupni zmagi na dirki, ki bi bila prva za ekipo Jumbo-Visma na francoski pentlji. 

"Čeprav sem najverjetneje spremljala najbolj razburljiv kronometer vseh časov in zgodovinski trenutek, si ne morem pomagati, da ne bi sočustvovala s tem fantom. Všeč mi je spoštovanje, ki ga je do njega pokazal Pogačar z diskretnim proslavljanjem zmage," je zapisala novinarka španskega Eurosporta Laura Meseguer.

Tadej Pogačar Zmagovalec Toura: Šport "Mislim, da sanjam!" Tadej Pogačar Rumena majica Šport Trenutek, ko se je Pogačar zavedal zmage Tadej Pogačar Čestitke našim Šport Drama, Pogačarju zmaga na dirki po Franciji
Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Sorodne novice