Šport
14985 ogledov

Wiggins: "Roglič je nekaj briljantnega za ta šport"

Bradley Wiggins Eurosport
Legendarni Bradley Wiggins je mnenja, da je Primož Roglič pokazal vso svojo veličino z odnosom, katerega je prikazal v tednih po porazu na Dirki po Franciji.

Nekdanji olimpijski ter svetovni prvak, ki se tudi lahko pohvali s prvo britansko zmago v skupnem seštevku na Dirki po Franciji, sir Bradley Wiggins, je v svojem podcastu imenovanem The Breakaway ("Pobeg" op. p.) razkril, kako ga je v zadnjih tednih impresioniral slovenski kolesar Primož Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Slednji je sicer na dramatičen način izgubil prvo mesto v skupnem seštevku Dirke po Franciji, a si je po srce parajočem porazu z neverjetnim odnosom ter vztrajnostjo pridobil številne nove navijače, med katerimi je zdaj tudi Wiggins, ki je za Rogliča celo izjavil, da je nekaj najboljšega, kar se je v zadnjih letih zgodilo kolesarstvu.

"Po Dirki po Franciji je na svojo stran zagotovo pridobil številne nove navijače, s svojim športnim odnosom, svojo odprtostjo, s tem da se je pripravljen ponorčevati iz sebe. Še vedno gre za precej 'robotskega' kolesarja, saj so njegove poteze in način dirkanja zelo robotske, toda ta poraz na Dirki po Franciji ga je naredil človeškega. Nato pa je vse skupaj sprejel zelo viteško, znal se je smejati na svoj račun."

"Nato pa je dobil dirko Liége-Bastogne-Liége. Kako se mu je vse skupaj vrnilo za poraz na Touru. Zdaj se mi je še bolj prikupil, kot kdajkoli prej. Tudi če damo na stran njegove neverjetne fizične sposobnosti, je nekaj naravnost briljantnega za ta šport. Resnično si je zaslužil to zmago. Vse čestitke," je bil nad Rogličem navdušen zmagovalec Toura iz leta 2012.

Primož Roglič Roglič: Šport "Na koncu sem le uspel nekaj zmagati" Primož Roglič Ne boste verjeli! Šport Jumbo-Visma razkrila neverjetne podatke o Rogličevi vožnji na kronometru Sepp Kuss O obupu v ekipi Šport Sepp Kuss o prebolevanju poraza: "Primož nas je dvignil iz brezna" pogačar roglič Odgovor Belgijcem Šport "Za Van Aertov poraz ni kriv Roglič, temveč Pogačar!" Primož Roglič Razplet SP Šport Ostre besede glede Rogliča: "Vi ne veste nič!"

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice