Šport > Zimske olimpijske igre 2018
6896 ogledov

"Nisem želel zapraviti talenta zaradi nesposobnih ljudi"

Jakov Fak
Srebrni biatlonec je pojasnil, zakaj se je odločil tekmovati pod slovensko zastavo.

Biatlonec Jakov Fak, do tega trenutka edini slovenski dobitnik medalje na olimpijskih igrah v Pyeongnchahgu, je po še enem velikem uspehu, srebru v tekmi na 20 km, za hrvaške medije znova pojasnjeval, zakaj odličja osvaja pod slovensko zastavo.

Jakov Fak Srebro Šport Fak! Kolajna za Slovenijo

Fak od leta 2010 tekmuje za Slovenijo, čeprav je pred tem v hrvaških barvah osvojil bronasto medaljo na sprintu na 10 km na olimpijskih igrah v Vancouvru (2010) in bronasto medalj na svetovnem prvenstvu v tekmi na 20 km v Pyeongchangu (2009).

jakov fak Odzivi Šport "Jakov Fak! Najljubši Hrvat vseh Slovencev!"

Biatlon na Hrvaškem še zdaleč ni tako priljubljen kot v nekaterih drugih evropskih državah, kar je Faka prisililo v to, da je priložnost iskal drugje.

Našel jo je na sončni strani Alp.

Odločitev pa ni bila izključno njegova, veliko je k menjavi državljanstva pripomogel mačehovski odnos hrvaške biatlonske zveze, ki ni imela pravega posluha za njegove potrebe. 

Jakov Fak Neprijetno Šport Spet se je zgodilo. Tokrat Faku.

"To ni vprašanje za mene. O mojem odhodu bi morali povprašati tiste, ki so bili za to odgovorni. Kar zadeva mojo kariero, menim, da sem z odhodom v Slovenijo sprejel pravilno odločitev. Biatlon je na Hrvaškem marginalen šport. Ni bilo nobene perspektive, ker ljudi ni zanimalo," je za HRT pojasnil najuspešnejši slovenski olimpijec v Pyeongchangu.

jakov fak Pregled kolajn Šport Pa jo imamo!

"S tem se je ukvarjalo nekaj ljudi, ki so bili nesposobni in verjetno so še vedno. Brez ambicij ali vizije. Govorim o ljudeh, ki so vodili biatlonsko zvezo. Nisem želel zapraviti svojega talenta," je dodal Fak.

jakov fak Razkril Šport Zato je Fak postal pred zadnjim strelom
 
Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 11:50 19.februar 2018.

    Dober jim je to povedal.

Sorodne novice