Šport > Zimski športi
606 ogledov

Izbrani člani A reprezentance, v B tudi Kranjec in Tepeš

domen prevc jernej damjan tilen bartol peter prevc Epa
Predlog za sestavo ekip.

Potem ko je vodja zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič predlagal nosilce selekcij v skokih, so ti pripravili predlog sestave ekip, ki bo maja v obravnavi na odboru in zboru za skoke in NK. V A-reprezentanci so Peter in Domen Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič in Tilen Bartol.

Včeraj je izvršilni odbor SZS med drugim potrdil, da bo vodja skokov in nordijskega smučanja po novem Gorazd Pogorelčnik, ki bo nadomestil Tomaža Verdnika.

Jasnič je ob tem sporočil, da bo zboru panoge, ki bo maja, predlagal naslednje nosilce selekcij: Gorana Janusa za vodjo panožne šole in strokovnega sodelavca na področju trenerskega kadra skokov in nordijske kombinacije, Gorazd Bertoncelj bo na čelu moške skakalne ekipe A, ekipo B bo vodil Igor Medved, Janez Grilc mlado A-ekipo, Zoran Zupančič prvo ekipo skakalk, Mitja Oranič pa prvo ekipo nordijske kombinacije.

Stane Baloh SZS Šport Ljubo Jasnič po Janusu odstavil še "šokiranega" Baloha

Omenjeni nosilci posameznih selekcij so nato predlagali sledeče sestave ekip, le novi trener skakalk Zupančič, ki bo na tem mestu nadomestil Staneta Baloha, bo seznam predstavil v naslednjih dneh, so sporočili iz SZS.

Reprezentanco A bodo sestavljali Peter Prevc, Damjan, Semenič, Bartol in Domen Prevc, v mladi A ekipi bodo Timi Zajc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Anže Lanišek. V B-reprezentanci bodo skakali Nejc Dežman, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Tomaž Naglič, Ernest Prišlič in Jaka Hvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.