Šport > Zimski športi
736 ogledov

Konec turneje za vodilnega v skupnem seštevku

Richard Freitag Epa
Vodilni mož svetovnega pokala ne bo nastopil na zadnji tekmi novoletne turneje.

Nemški skakalni zvezdnik Richard Freitag ne bo nastopil na zadnji postojanki novoletne turneje v avstrijskem Bischofshofnu. Vodilni v svetovnem pokalu, ki je s padcem predčasno končal tekmo v Innsbrucku, je danes opravil dodatne zdravniške preiskave, po katerih so se v nemški ekipi odločili, da na četrti preizkušnji turneje ne bo nastopil.

Zdravnik nemške skakalne ekipe Mark Dorfmüller se je želel prepričati o zdravstvenem stanju Freitaga, ki je na Bergislu pri daljavi 130 metrov nesrečno padel v prvi seriji, se padcu navkljub uvrstil v finalno, a nato zaradi bolečin odpovedal nastop. S tem je dokončno izgubil vse možnosti za zlatega orla za skupno zmago na turneji.

Freitag je bil namreč v očeh strokovnjakov prvi favorit za prestižno zmago, turnejo je pričakal z lepo popotnico treh zaporednih zmag v svetovnem pokalu. A nato mu je že na uvodnih dveh domačih tekmah v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu načrte prekrižal Poljak Kamil Stoch, ki je najprej dobil obe nemški tekmi turneje, nato pa je slavil še v Innsbrucku in je tik pred skupnim zmagoslavjem.

"Trenutno nima smisla, da skačem. Imam polno modric, zaradi bolečin ne morem niti pravilno počepniti, kaj šele, da bi se odrinil tako, kot je treba," je dejal Freitag za nemški Bild. Zdravnik ekipe Dorfmüller je dodal, da bržčas ne gre za resno poškodbo, da pa v ekipi v olimpijski zimi ne želijo ničesar tvegati.

"To je prvič, da sem moral predčasno zapustiti turnejo. Okus je trpek, a pomembno je, da v sezoni, v kateri je na sporedu še toliko vrhuncev, poslušam svoje telo," je še dejal Freitag.

Današnje kvalifikacije za zadnjo tekmo turneje so na sporedu ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice