Šport > Zimski športi
33399 ogledov

Massi ima na mizi ponudbo za štirikratnik učiteljske plače

Andrea Massi Saša Despot
Andrea Massi ne izključuje možnosti sodelovanja s katero od največjih rivalk Tine Maze.

Režiser smučarske pravljice, ki jo je v svetovnem pokalu spisala ekipa Team to aMaze, po koncu kariere najboljše slovenske smučarke uživa v izzivih vsakdanjega življenja, ob tem pa ne zanika, da bi se nekoč v prihodnosti rad vrnil na sneg.

Andrea Massi Neposreden Šport Massi: Ne toleriram športnikov, ki 15 let živijo na plečih SZS

"To je 24-urni delovnik 350 dni na leto. Moral bi se pogovoriti s Tino. Če bi bila motivacija velika, če bi bila velika želja po rezultatu. Mogoče," je povedal Massi in dodal, da bi v primeru pravih okoliščin sprejel tudi ponudbo katere od največjih tekmic njegove nekdanje varovanke.

"Če ste ravno omenili Anno Veith, vam povem tudi nekaj zanimivega. Krmaril sem barčico, na kateri sta bili skupaj Anna in Tina. To je bilo nekaj neverjetnega. Na barčici, s katero smo pluli po Jadranskem morju, sta bili dve šampionki takšnega kova, čeprav sta se dve leti prej borili skorajda do smrti," je povedal Goričan, o možnosti sodelovanja z dobitnico dveh velikih kristalnih globusov pa pristavil: "Hipotetično, da me kliče Anna Veith, to pomeni, da konec februarja sedem v avto in moje življenje se obrne na glavo." 

Na mizi ima tudi nekaj ponudb, ena od njih bi mu navrgla štirikratnik njegove učiteljske plače. "Trenutno zaslužim 1500 evrov na mesec, kar je nič. Imam ponudbo za trikratnik ali štirikratnik tega zneska. Lahko grem samo na polno ali pa nič. Drugače ne znam."

Andrea Massi Massi žaluje Šport "Edini človek, ki je bil zaželen na treningu Tine Maze."

Po dvojni zmagi Mikaele Shiffin v Kranjski Gori številke razodevajo, da najboljša smučarka na svetu ogroža rekord Tine Maze, ki je v sezoni 2012/2013 zbrala 2414 točk. "Novinarji ste dobri v tem, mene statistika ni nikoli zanimala. Tudi v rekordni sezoni nisem nikoli gledal statistike, čeprav sem dve leti prej napovedal, da bomo presegli 2000 točk," je komentiral Massi.

54. zlata lisica v Kranjski gori. Zlata lisica Šport Tina Robnik do rezultata kariere, Shiffrinova premočna

Shiffrinova ima po 18 tekmah (18/37), kar znaša dobrih 47 odstotkov sezone, na računu že 1281 točk oziroma več kot polovico celotnega izkupička aktualne rekorderke (2414). Ob tem velja omeniti, da so bile v sezoni 2012/2013 tri tekme manj (35).

Američanka je na Zlati lisici znova potrdila, da je v tem trenutku nesporna kraljica tehničnih disciplin. Čeprav njene kvalitete niso vprašljive, pa bi se o konkurenci dalo razpravljati. 

"Mikaela Shiffrin je prava mašina za vožnjo. V tem trenutku je superiorna, moram pa poudariti, da v zelo slabi konkurenci. Tinina sezona je minila v veliko hujši konkurenci. Lindsey Vonn še ni bila poškodovana. Tina se je borila z Laro Gut in Anno Veith na stotinke. Mikaela trenutno nima konkurence, kar pa njenemu dosežku ničesar ne odvzame. Gre za super tekmovalko, ki dokazuje neverjetno superiornost. To je plod individualnega pristopa. Ob sebi ima mamo. Ni imela težav s smučarsko zvezo, kar je tudi normalno in prav. Pri Tini ni bilo tako."

Klara Livk Zlata lisica Šport Prijetno presenečenje iz slovenskega tabora, nato pa ...

 

Komentarjev 12
  • Log20log 11:56 13.januar 2018.

    Vsak ve koliko velja in koliko bi rad zaslužil..če si navajen in razvajen je pa kriza za 1500 evrčkov se zbujat ne

  • Pepe007 08:47 09.januar 2018.

    Vprašanje je, kako je zaokrožil ta znesek. Sicer za Italijo res zasluži malo. Toliko dobijo tudi osnovnošolski učitelji v Sloveniji, če niso začetniki, skupaj z neobdavčenimi dodatki, ki jih Italijani ne poznajo. In ti učitelji bodo naslednji mesec stavkali.

  • Janez_53 14:50 08.januar 2018.

    Ne vem, čemu joka novinarjem!!! Odločitev, če bo sprejel "samo" 1500 evrov vredno službo ali pa katerokoli višjo ponudbo, JE NJEGOVA PRIVATNA STVAR!!! Ni treba moriti bralcev s tem!