Šport > Zimski športi
9260 ogledov

"Shiffrinova je v paniki hotela skočiti z višine 12 metrov"

Pedro Shiffrin St. Moritz Reševalni pas/Twitter
Ameriška smučarka je na naslednjem prizorišču svetovnega pokala doživela neprijetno izkušnjo.

Alpske smučarke so se iz Severne Amerike preselile v Evropo, ta konec tedna jih v St. Moritzu čakata superveleslalom in paralelni slalom.

Ilka Štuhec Ilka: Šport "To je bil velik zalogaj za mojo glavo"

Pretekli konec tedna v kanadskem Lake Louisu je zaznamovala Mikaela Shiffrin. Američanka je z zmago na tamkajšnjem superveleslalomu postala sedma smučarka z zmagami v petih disciplinah svetovnega pokala. Pred njo je to uspelo Lindsey Vonn, Janici Kostelić, Anji Pärson, Pernilli Wiberg, Petri Kronberger in Tini Maze.

Dnevi v St. Moritzu pa se za Shiffrinovo niso začeli najlepše. Švicarski Blick je poročal o pripetljaju, ki je pošteno prestrašil mlado zvezdnico.

Shiffrinovi in njeni mami sta se na sedežnici pridružila smučarski inštruktor Andrea Pedrazzetti in njegov prijatelj. Pedrazzetti je Shiffrinovo zaprosil za "selfie" in zvezdnica mu je ugodila.

Med vožnjo pa je prišlo do tehnične okvare sedežnice, ta je zastala. Za nekaj trenutkov se je sedežnica začela pomikati nazaj in Američanko je zgrabila panika. 

"Dvakrat ali trikrat je rekla, da bo skočila. Toda bili smo 11 ali 12 metrov nad tlemi!" je za Blick povedal Pedrazzetti. "Njeni trenerji so že začeli delati paniko in hotela je skočiti. Govorila je o grozni nesreči, ki se je lansko zimo zgodila v Gruziji, kjer je ljudi, potem ko je sedežnica začela drveti vzvratno, pri veliki hitrosti metalo iz sedežev. Po zvočnikih smo nato slišali, da je prišlo do manjših težav in da naj ostanemo mirni. Meni se to ni zgodilo še nikoli, pa sem že sedem let inštruktor v St. Moritzu," je dodal Pedrazzetti.

Za Shiffrinovo in njene sopotnike se je vse skupaj končalo srečno. Prizore nesreče iz Gruzije, o kateri je govorila, pa si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:07 07.december 2018.

    Žurnal postal oglasnik za kurbarijo !

  • Avatar Donnawasta
    Donnawasta 23:12 06.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

Sorodne novice