Šport > Zimski športi
326 ogledov

"To je bil velik zalogaj za mojo glavo"

Ilka Štuhec
Za alpskimi smučarkami so uvodne tekme v hitrih disciplinah v novi sezoni svetovnega pokala.

 Edina slovenska predstavnica v kanadskem Lake Louisu je bila povratnica po poškodbi Ilka Štuhec, ki je v Skalnem gorovju vpisala tri uvrstitve v prvo petnajsterico in uvrstitvi v prvo deseterico. Štuhčeva je z začetkom sezone zadovoljna.

Po uvodnih dveh smukaških preizkušnjah svetovnega pokala je prišla na vrsto še superveleslalomska, prva v letošnji sezoni. Ilka Štuhec je v prvih dveh dneh zasedla šesto in štirinajsto mesto, superveleslalom pa je končal na desetem mestu.

"Na drugem intervalnem delu je bila malo preveč groba. Malo ji še manjka sproščenosti in spontanosti. Drugače je bil nastop dober. Tudi pristop je bil pravi, je napadala. Drsalni deli so ta pravi, ne samo v smuku, tudi v superveleslalomu. Hitrost je, zdaj pa moramo še malo narediti na tehnično bolj zahtevnih delih, kar pa pride s sproščenostjo in samozaupanjem," je superveleslalomski nastop Štuhčeve pohvalil trener Grega Koštomaj.

Ilka Štuhec Lake Louise Superveleslalom Šport Shiffrinova med legende, Štuhčeva v deseterici

"Prva tekma je bil kar velik psihični preizkus za Ilko pa tudi za vse okoli nje, za cel štab. Izšlo se je super. Bila je potrditev dobrih voženj iz treningov. Na drugi tekmi je bil že zelo dober pristop, to je to, kar si želimo. Bila je pač človeška napaka, Ilka ni stroj, je samo človek. Zadnji dan je ohranila stik z najboljšimi na superveleslalomu. Mikaela je imela res dobro vožnjo, vse ostale pa niso bile predaleč stran. Če bi se vse izšlo, bi lahko bila vrhunska uvrstitev, a tudi s tem smo več kot zadovoljni in dobili smo potrditev, da smo na pravi poti," je Koštomaj povlekel črto pod uvodne nastope.

Občutke je strnila tudi najboljša slovenska alpska smučarka: "Bilo je v redu. Podlaga je bila drugačna kot ostale dni na smuku, saj je šla proga povečini mimo tiste linije, kot je šel smuk. Sneg je bil drugačen, dosti kompakten in v redu za smučati. Kot je rekel Grega, sem bila na nekaterih delih pregroba. Vedela sem, kaj moram narediti, a sem to želela za vsako ceno, nisem bolje smučala, smučem pustila, da imajo brzino. Je pa to še ena izkušnja, dober začetek in že se veselim prihajajočih tekem."

Thomas Dressen Šport Po tem padcu že konec sezone za odličnega smukača

O kanadskem koncu tedna pa je 28-letna Mariborčanka dejala: "Bil je kar velik zalogaj za dogajanje v moji glavi. Najbolj pa me veseli to, da ne glede, da mi ni uspelo sestaviti super vožnje v celoti, so rezultati vseeno dokaj v redu. Se že veselim večje samozavesti in dobrih prihajajočih nastopov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.