Šport > Zimski športi
1334 ogledov

Shiffrinova zapravila ogromno prednost ter izgubila mali kristalni globus

Veleslalom Meribel Profimedia
Tessa Worley je nova zmagovalka veleslalomskega seštevka.

Francoska alpska smučarka Tessa Worley je drugič v karieri dobitnica malega kristalnega globusa za osvojeni veleslalomski seštevek sezone.

Francozinja je zadnji veleslalom v Meribelu končala na četrtem mestu, kar pa je bilo dovolj, saj je Američanka Mikaela Shiffrin po ogromnem vodstvu na prvi progi v finalu imela brez vidne večje napake daleč najpočasnejši čas druge vožnje in je zdrsnila komaj na sedmo mesto.

Veleslalom Meribel | Avtor: Epa Epa

Edina slovenska predstavnica Ana Bucik je bila v finalu hitrejša kot v prvi vožnji ter je za štiri mesta izboljšala svojo uvrstitev. A je na 16. mestu z zaostankom 1,99 sekunde za eno mesto zgrešila petnajsterico, ki na finalni tekmi sezone prejme točke za svetovni pokal.

Na prvih dveh mestih zadnjega veleslaloma sta končali Italijanki. Federica Brignone je zmagala, Marta Bassino (+0,31) je bila druga, Slovakinja Petra Vlhova (+0,37) pa je osvojila tretje mesto.

Veleslalom Meribel | Avtor: Profimedia Profimedia

Shiffrinova, ki je osvojila veliki kristalni globus, bi morala za veleslalomski globus danes zmagati, a je po ogromni prednosti iz prve drugo vožnjo odvozila z ročno zavoro, tako da je v seštevku discipline sezono končala šele na tretjem mestu.

Švedinja Sara Hector, ki je vodila v seštevku pred zadnjo tekmo sezone, je bila na tekmi 14., v seštevku discipline pa je sezono končala na drugem mestu. Hectorjeva je v Meribel prinesla 522 točk, a se ji zadnja tekma ni posrečila, tudi zaradi težav s kolenom.

Veleslalom Meribel | Avtor: Epa Epa

V boju za veleslalomski globus je imela kar tri protikandidatke, Worleyjeva je zaostajala zgolj pet točk, Shiffrinova 51, Vlhova pa 91 točk. In na koncu je Worleyjeva po letu 2017 znova na vrhu seštevka discipline.

Meta Hrovat, ki se je zaradi poškodbe odpovedala finalu sezone v Franciji, je v veleslalomskem seštevku sezono sklenila na 20. mestu, Bucikova pa na 23. mestu. Bucikova je v slalomskem seštevku šesta najboljša slalomistka sezone.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice