Šport > Zimski športi
8885 ogledov

Šok! Poslavlja se glavni trener ženske skakalne ekipe

Zoran Zupančič Saša Despot
Zoran Zupančič ne bo več vodil ženske skakalne reprezentance.

Ženska smučarska reprezentanca bo v naslednjo sezono vstopila brez tvorca največjih uspehov. Trener Zoran Zupančič, ki je v zadnjih šestih letih Slovenke popeljal tudi do dveh olimpijskih zlatih kolajn in dveh skupnih zmag v svetovnem pokalu, namreč zapušča svojo funkcijo.

Zamenjal ga bo Jurij Tepeš, ki je bil doslej pomočnik trenerja Staneta Baloha v mladinski ženski ekipi.

Da zapušča dosedanje mesto, je Zupančič sporočil v pogovoru za Televizijo Slovenija.

"Moraš gledati nase, tudi na svojo glavo, na svoje srce. Odločitev sem sprejel v pravem trenutku, vsekakor je lažje, če odideš z dvignjeno glavo kot sklonjeno," je dejal Zupančič.

Slovensko žensko ekipo je vodil šest let, o slovesu je razmišljal že pred dvema letoma, a si je potem premislil. Zdaj je odločitev dokončna. "To delo obvladam, vsekakor pa ga je težje opravljati v tujini. Čez dve leti je Cortina," je še dejal zdaj že nekdanji trener Nike Križnar, Nike Prevc in ostalih slovenskih skakalk.

Novico so potrdili tudi pri Smučarski zvezi Slovenije, kjer so sporočili, da bo najuspešnejši slovenski glavni trener ženske A reprezentance v smučarskih skokih pojasnil razloge za svoj odhod s položaja na novinarski konferenci, ki bo v sredo.

Komentarjev 13
  • svetiduh 03:40 21.april 2024.

    Zupančič je na silo vlekel Erzarjevo na svetovni pokal, čeprav za to raven tekmovanja še ni bila pripravljena in to takrat, ko je bila tekma ICOC in bi zaradi tega izgubila naslov, če ne bi bila tekma v Beljaku odpovedana. ...prikaži več In to samo zaradi dodatnih točk, ker razen Prevčeve in nekaj malega Križnarjeve, ostale niso naredile praktično nič. Tina je šla nepripravljena za svetovni pokal na dve tekmi in v skupnem seštevku prehitela Ajdo in Tajo, ki sta skakali celo leto. Tino je treniral Vili Tepeš.

  • svetiduh 02:42 21.april 2024.

    Zoran Zupančič je dobil dva velika talenta Tajo Bodlaj in Ajdo Košnjek, kateri je bolj kot ne zajebal. Za trening teh dveh je bil zadolžen primarno Stane Baloh, ki je po mojem tudi glavni krivec poloma. Tudi Komarjeva je bila ...prikaži več pod njegovim vodstvom. Ker so se zadeve lotili napačno, so dekleta odpovedala. Začeli so s počepom, katerega je treba nižati nazadnje, ko tekmovalka že ima smuči pod kontrolo. Zato je bolje, da pride za glavnega trenerja Jurij Tepeš, katerega bo od zadaj vodil Vili Tepeš.

  • Idioti 11:40 17.april 2024.

    Dejte no vi na SZS razložiti vesoljni Sloveniji , kako je lahko pomočnik trenerja postavljen mimo glavnega trenerja za glavnega trenerja ene kategorije več ?? Kaj spet motovilite in se igrate z trenerji. Na mesto trenerja bi po hiarhiji moral ...prikaži večal priti Baloh in nobeden drugi , razen dokazanih Loleka in Boleka ! Pika ! jJebite se v svojem navijanju za svoje kadre !

Sorodne novice