Šport > Zimski športi
1131 ogledov

Stoch junak prve tekme sezone, Slovenci slabi

Smučarski skoki, Wisla Epa
Poljaki zmagovalci prve tekme sezone, Slovenci sedmi.

Poljaki so zmagovalci uvodne tekme nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v poljski Wisli. Na skakalnici legendarnega Adama Malysza so v dvoboju premagali Nemčijo. Slovenci v postavi Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc, ki so bili po prvi seriji šesti, so po ponesrečenem skoku Zajca v zadnji skupini končali kot sedmi.

Poljaki z olimpijskim zmagovalcem in najboljšim skakalcem minule zime Kamilom Stochom, ki so pred zadnjo skupino skakalcev izgubili vodstvo v dvoboju z Nemci, so v zadnjem nastopu po zaslugi odlične predstave Stocha na veliko veselje domačih navijačev slavili zmago na prvi tekmi poolimpijske sezone, na kateri je nastopilo enajst reprezentanc. To je za Poljsko skupno četrta ekipna zmaga.

Smučarski skoki, Wisla | Avtor: Epa Epa

Nemci so osvojili drugo mesto, tretji so bili Avstrijci. Presenetljivo so brez uvrstitve med najboljšo osmerico ostali prvi favoriti, olimpijski prvaki Norvežani, potem ko je žirija tekmovanja 28-letnega Roberta Johanssona diskvalificirala zaradi neustreznega dresa.

Slovenci so bili daleč od najboljših. Lanišek, Pavlovčič, Naglič in Zajc so zasedli sedmo mesto; v finalu so za njimi zaostali le Čehi.

Na koledarju 40. svetovnega pokala je to zimo skupno 35 tekem, potem ko je Mednarodna smučarska zveza v petek na zasedanju v švicarskem Oberhofnu letalnici v Vikersundu podelila začasni certifikat za sezono 2018/19. V sezoni je na koledarju sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

Vikersund FIS Šport Največja letalnica spet na koledarju

V nedeljo bo v Wisli ob 15. uri še prva posamična tekma sezone. Poleg današnje četverice, ki je nastopala za ekipo, bo na prvi tekmi 40. sezone svetovnega pokala za Slovenijo nastopil še Anže Semenič. Jernej Damjan in Žak Mogel sta obstala že v petkovih kvalifikacijah.

Wisla Smučarski skoki Šport Pet orlov na tekmi, obeti skromni
Komentarjev 1
  • leonardo 07:45 18.november 2018.

    Oh Timi, Timi, nič kaj dober začetek, ampak : Slab začetek dober konec, kajne?

Sorodne novice