Šport > Zimski športi
2515 ogledov

"Težko mi je, a porazi so sestavni del športa"

Andreja Slokar Epa
Od treh Slovenk v finalu Courchevela sta dve odstopili, Slokarjeva pa je nastopila pod svojimi pričakovanji in po tekmi ni skrivala razočaranja.

Sara Hector je zmagovalka veleslaloma v Courchevelu. Švedinja je v finalu ubranila vodstvo iz prve vožnje za drugo zmago v svetovnem pokalu.

Slovenke so v finalu doživele polom. Od treh sta dve odstopili, Meta Hrovat in Ana Bucik, za edino slovensko uvrstitev je poskrbela Andreja Slokar na 24. mestu (+4,24). Slokarjeva je bila po prvi vožnji 20.

Slovenke Courchevel z dvema veleslalomoma, današnji je bil nadomestni za odpadlo tekmo v Killingtonu, zapuščajo s precej mešanimi občutki. Če je po prvi vožnji kazalo na nov ekipni uspeh, pa je razplet tekme mejil na katastrofo. Od štirih finalistk, ki so odstopile na drugi progi, sta bili dve Slovenki. Najboljša Slovenka je bila Slokarjeva na 24. mestu.

Andreja Slokar | Avtor: Epa Epa

"Courchevel rezultatsko ni bil najbolj uspešen. Tudi moje smučanje ni bilo najboljše, sem pa vsaj danes prvi tek sestavila solidne tri sekcije od štirih. Na žalost pa sem pač v eni sekciji v strmini izgubila dosti preveč, kar me je tudi dosti 'koštalo'. Res sem se trudila narediti nekaj, ampak ta dva dneva enostavno ni šlo. Težko mi je, a porazi so sestavni del športa. Sedaj gremo trenirat in se čim bolje pripraviti na naslednje tekme," je sporočila Slokarjeva, na 14. mestu najvišje uvrščena Slovenka v skupnem seštevku.

Hrovatova je sezono odprla s šestim mestom 23. oktobra na veleslalomskem uvodu nad Söldnom. Skoraj dvomesečni veleslalomski premor ji ni koristil. V Courchevelu je namreč vpisala dve ničli. V torek je odstopila v prvi vožnji, danes se je v finale prebila z desetim časom, a se ji je pripetila nova napaka, po zdrsu je pristala na boku in v snegu.

Meta Hrovat | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekmovalka iz Podkorena je v Courchevel pripotovala kot članica veleslalomske elitne sedmerice. To francosko prizorišče, ki bo leta 2023 skupaj z Meribelom gostilo svetovno prvenstvo, zapušča sicer še vedno kot del prve jakostne skupine.

Pred tem se je napaka pripetila tudi Bucikovi, ki je odstopila tik pred ciljem. Goričanka je v torek z 12. mestom izenačila svoj najboljši veleslalomski izid v karieri. Četrta Slovenka Neja Dvornik se ni uvrstila v finale.

Alpske smučarke se bodo pred novim letom ustavile še v Lienzu, kjer bosta 28. in 29. decembra na sporedu veleslalom in slalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice