Šport > Zimski športi
1326 ogledov

Veliki zvezdnik priznal, kakšne težave ima z alkoholom in drogami

Petter Northug Epa
Petter Northug je priznal, da ima resne težave z alkoholom in mamili.

Nekdanji norveški zvezdnik smučarskega teka Petter Northug je priznal, da ima "resne težave z alkoholom in mamili", poroča francoska tiskovna agencija AFP. Štiriintridesetletni Norvežan se je pred kratkim znašel pod drobnogledom policije, ki ga preiskuje zaradi prehitre vožnje in kokaina, ki so ga našli na njegovem domu.

Petter Northug Olimpijski šampion Šport Policija na zvezdnikovem domu našla kokain

Northug je stari znanec policije, ki ga je zaradi povzročitve nesreče prijela že leta 2014, ko je prejel 50-dnevno pogojno zaporno kazen, visoko denarno kazen in odvzem vozniškega dovoljenja.

Pretekli teden pa so ga pridržali, potem ko je v bližini Osla vozil s hitrostjo 168 km/h. Ob sumu, da je vozil pod vplivom nedovoljenih substanc - analize še potekajo - je policija nato preiskala njegov dom in tam našla kokain.

Petter Northug | Avtor: Epa Epa

Northug je zdaj priznal, da je po upokojitvi leta 2018 zašel v težave. "Imam resne težave z alkoholom in mamili, povezanimi z večjimi zabavami. In v zadnjem času je bilo teh zabav veliko," je dejal 34-letnik na današnji novinarski konferenci. Potem se je opravičil vsem, ki jih to zadeva, ter dejal, da je "pripravljen sprejeti kazen".

Težave z alkoholom in mamili, za katere pravi, da je poiskal strokovno pomoč, so se začele po upokojitvi leta 2018. V smučarskem teku je pustil velik pečat. Velja za enega najboljših tekmovalcev in sprinterjev, osvojil pa je štiri olimpijske kolajne, od tega dve zlati v Vancouvru.

Petter Northug | Avtor: Epa Epa

Northug ima tudi 13 naslovov svetovnega prvaka, zaradi slabih rezultatov pa ni bil del ekipe na zadnjih OI v Južni Koreji leta 2018. Po upokojitvi je Northug delal kot komentator na TV2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.