Šport > Zimski športi
4441 ogledov

Vendarle še ena priložnost za Ilko Štuhec

Ilka Štuhec Profimedia
Ženski smuk v Val d'Iseru je po novem predviden za nedeljo ob 11. uri.

V Val d'Iseru in Val Gardeni so se danes uresničile slabe napovedi. Organizatorji smukov za svetovni pokal alpskih smučark in smučarjev so bili zaradi sneženja prisiljeni odpovedati današnji tekmi. Iz Smučarske zveze Slovenije so naknadno sporočili, da bodo prireditelji - ob ugodnih vremenskih razmerah - v nedeljo ob 11. uri izvedli ženski smuk.

Organizatorji smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Val d'Iseru so danes zaradi neustreznih vremenskih razmer najprej odpovedali, nato pa za zamaknili začetek tekmovanja. A so se po pregledu stanja malo pred 11.30 odločili, da vendarle ni mogoče izpeljati današnje preizkušnje.

ilka štuhec Smuk (Ž) Šport Štuhčeva ostala na toplem

Kasneje so sporočili, da bodo tekmo poskusili izpeljati v nedeljo. "Po napovedih naj bi v petek zvečer sneženje ponehalo, a temu ni bilo tako. Tudi vremenska napoved za jutri ni obetavna, saj naj bi še naprej snežilo. Alpske kombinacije v vsakem primeru ne bo na sporedu, če nas vreme pozitivno preseneti, bodo organizatorji izvedli smuk," je iz Francije sporočila Darja Črnko, vodja ekipe Ilke Štuhec.

Edina slovenska predstavnica v Savojskih Alpah je Štuhčeva, ki bi morala današnjo tekmo začeti s startno številko 3. Na četrtkovem treningu smuka je bila sedma.

Že petkov trening smuka so bili prisiljeni odpovedati zaradi močnega vetra. Nato pa je območje Val d'Isera zajelo sneženje. Francoski organizatorji so vseeno skušali kljubovati naravi ter izpeljati tekmo, a je bila narava tokrat močnejša. Na pobočju so bili delavci, ki pa niso uspeli pripraviti proge.

Že pred tem so v italijanskih Dolomitih organizatorji tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v Val Gardeni zgubili boj z vremenom. Tudi italijanski organizatorji so bili prisiljeni odpovedati moško smukaško preizkušnjo.

val gardena Smuk (M) Šport Tekma odpovedana

V petek so po štirih urah le spravili pod streho moški superveleslalom, ki je bil večkrat prekinjen zaradi megle. Tekmo je dobil Avstrijec Vincent Kriechmayr, najboljši Slovenec in edini v točkah je bil na 28. mestu Klemen Kosi.

Na startu današnjega odpovedanega smuka so med Slovenci bili Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Boštjan Kline.

V nedeljo bo v bližnji Alta Badii moški veleslalom, na katerem bo Slovenijo predstavljal Žan Kranjec. Nato pa v ponedeljek sledi še paralelni veleslalom s Kranjcem in Štefanom Hadalinom na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice