Šport > Zimski športi
195 ogledov

"Zlata lisica je Zlata lisica le, če je v Mariboru."

53 zlata lisica Anže Petkovšek
Že 54. Zlata lisica bo še devetič v svoji zgodovini prestavljena iz Maribora na drugo prizorišče.

Sedmič bo Zlata lisica potekala v Kranjski Gori, kjer so Mariborčani skupaj z gorenjskimi kolegi na popoldanskem sestanku dogovorili podrobnosti in načrt za izvedbo ženskega veleslaloma in slaloma 6. in 7. januarja na progi v Podkorenu.

54. Zlata lisica pohorska strmina Snežna kontrola Šport Zlate lisice ne bo v Mariboru

Še pred današnjo snežno kontrolo je bilo jasno, da 54. Zlate lisice v Mariboru ne bo. Lisičke bodo tekmovale v Kranjski Gori. S selitvijo Zlate lisice na nadomestno oziroma rezervno lokacijo na Gorenjskem je soglašala tudi Mednarodna smučarska zveza, ki je brez pomislekov prižgala zeleno luč rezervnemu scenariju za izvedbo Zlate lisice ter na svojih spletnih straneh fis.com že potrdila spremembo in Kranjsko Goro kot nadomestno prizorišče.

Kontrolor Mednarodne smučarske zveze Hans Grogl je zgolj potrdil tisto, kar je bilo očitno, da zaradi pomanjkanja snega prvi januarski konec tedna na Mariborskem Pohorju ne bo mogoče izpeljati tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučark. Pohorski delavci vse do zadnjega niso odvrgli puške v koruzo, vendar pa je bila narava močnejša. Čeprav jim je narava obrnila hrbet, pa so Mariborčanom nemudoma priskočili na pomoč gorenjski prijatelji.

"Vsi, ki sodelujemo, in v Mariboru in v Kranjski Gori, pri izvedbi ter organizaciji svetovnih pokalov delamo to za smučanje, za šport. Iz tega zornega kota smo vedno pripravljeni pomagati, če seveda lahko pomagamo," je dejal Srečko Medven, generalni sekretar organizacijskega odbora pokala Vitranc, tradicionalnega moškega tekmovanja za svetovni pokal.

"Je pa jasno, da bi vsi želeli, da bi bila tekma v Mariboru. Zlata lisica je Zlata lisica le, če je v Mariboru. Seveda bomo tudi v Kranjski Gori pripravili kakovostno tekmovanje, ampak vse ostalo, kar Maribor doda, pa bo manjkalo," je Medvena razžalostila selitev lisičk iz mariborskega brloga.

Kranjska gora pripravljena

Medtem ko ima Maribor težave s pomanjkanjem snega, pa je na območju Kranjske Gore po novem sneženju tega še preveč. "Proga je zasnežena z debelo odejo, na njej je dovolj utrjenega snega, seveda pa bo treba progo še pripraviti zaradi novega snega, ki ga je padlo precej, v zgornjem delu 70 cm, v ciljni areni 30 cm. Vremenska napoved v dneh do Zlate lisice je relativno ugodna, tako da bomo skušali skupaj s kolegi iz mariborskega organizacijskega odbora pripraviti vse, da bo tekma kakovostna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice