Svet
31408 ogledov

Na Hrvaškem okužba tudi med turisti

Hrvaška koronavirus Profimedia
Na Hrvaškem so do zdaj potrdili 40 novih okužb.

Končne številke za zadnjih 24 ur bo hrvaški štab civilne zaščite objavil ob 14. uri, po podatkih, ki so jih objavile posamezne županije, pa je že zdaj jasno, da se je število okužb povzpelo za najmanj 40. 

Iz Dubrovačko-neretvanske županije poročajo o 2 novih okužbah. Gre za dva mlajša moška iz Dubrovnika. Eden od njiju je povezan s skupkom okužb iz Zagreba, s katerim je povezanih še osem že pred tem potrjenih okužb. V drugem primeru gre za stik osebe, ki so ji pred časom potrdili okužbo z novim koronavirusom. Tri osebe so hospitalizirane v bolnišnici v Dubrovniku. 

Šest potrjenih primerov imajo na območju Šibensko-kninske županije. Gre za štiri osebe, ki so bile v samoizolaciji zaradi stika z okuženo osebo. V primeru mlajšega moškega epidemiološka preiskava še poteka. V drugem primeru, prav tako gre za mlajšega moškega, je vir okužbe zelo verjetno oseba iz širšega sorodstva, ki se je pred kratkim vrnila iz tujine. Trenutno imajo na tem območju 16 aktivnih primerov, 9 v Kninu, 2 na območju Vodic, 3 v Šibeniku, 1 v Tinsomu in 1 v Drnišu. 

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Del Hrvaške obale po kriterijih NIJZ ni več varen

Hrvaška koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Na območju Splitsko-dalmatinske županije so odkrili tri pozitivne posameznike. Gre za osebo iz Splita, osebo iz občine Dugopolje in državljana Velike Britanije, ki je bil testiran v Splitu in ostaja v izolaciji v zasebni namestitvi. V primeru hrvaških državljanov gre za tesne stike pred tem potrjenih primerov. 

Na območju Istre so opravili 91 testiranj in odkrili en nov pozitiven primer. "Epidemiološka situacija v Istri je še naprej stabilna. Še enkrat pozivamo vse prebivalce in goste v naši županiji, da se držijo vseh preventivnih ukrepov in priporočil Hrvaškega zavoda za javno zdravje in Štaba civilne zaščite Istrske županije, da bi preprečili pojav in širjenje covida-19," je dejal načelnik štaba civilne zaščite. 

V Zadrski županiji je bil potrjen en nov primer. Gre z mlajšega moškega, epidemiološka preiskava pa je še v teku. V bolnišnici v Zadru so za zdaj hospitalizirane tri osebe, en pacient je na respiratorju. 

Hrvaška koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Mož potrjeno okužen delal, ona je to povedala šele po petih urah v UKC LJ

V Vukovarsko-srijemski županiji so potrdili 4 nove pozitivne primere (2 iz Tovarnika, 1 iz Borova, 1 iz Bršadina), v Osječko-baranjski pa 17 novih primerov, od tega jih je 14 iz Đakova. V Sisačko-moslavački županiji so potrdili okužbo pri treh oseba (dve osebi iz Siska, ena oseba iz Kutine). Epidemiološka služba je odkrila izvor okužbe pri vseh treh novo okuženih. V Brodsko-posavski županiji je potrjenih 5 primerov okužb. Podatkov za preostale županije še ni. 

Pristojni na Hrvaškem razmišljajo o novih ukrepih, povezanih z družinskimi srečanji. Prav tovrstna srečanja naj bi predstavljala veliko tveganje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice