Svet
164 ogledov

Norveška bo za Ukrajino namenila milijardo evrov

Ukrajina vojna Epa
Norveški premier Jonas Gahr Store je med današnjim obiskom Ukrajine napovedal pomoč Ukrajini v višini milijarde evrov.

Sklad za pomoč bo po navedbah norveške vlade namenjen humanitarni pomoči, povojni obnovi, orožju in operativni podpori ukrajinskim oblastem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Norveški premier Jonas Gahr Store je ob obisku poudaril, da Norveška podpira "ukrajinski boj za svobodo," pri čemer je dejal, da se Ukrajinci ne borijo samo za svojo državo, pač pa tudi za "demokratične vrednote".

Norveški premier je poleg Kijeva obiskal še vas Jahinde, ki je bila uničena v spopadih. Tamkajšnje prizore je opisal kot "pogled v pekel na Zemlji".

Napad na nakupovalno središče v Kremenčuku Video Svet Zelenski delil posnetek ruskega napada na trgovski center

Zelenski: Rusija izvaja teror nad Ukrajinci

Po srečanju s Storejem, ki je po poročanju norveške tiskovne agencije NTB, v Ukrajino priletel neposredno iz vrha zveze Nato v Madridu, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski komentiral današnji napad ruskega letalstva v bližini Odese, ki je ubil najmanj 21 ljudi. Zelenski je zatrdil, da je Rusija namerno ciljala stanovanjski blok v mestu Sergijvka, Rusijo pa je obtožil izvajanja terorja nad prebivalci Ukrajine.

Po poročanju AFP se spopadi medtem nadaljujejo na več lokacijah v regijah Harkov, Doneck, Lugansk, Zaporožje, Mikolajiv in Herson. Ukrajinske sile naj bi odbile ruski napad na tovarno želatine v bližini Lisičanska v regiji Lugansk, vendar pa o tem niso navedle dodatnih podrobnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice