Svet
10239 ogledov

Novo glede brutalnega umora mladih turistk

FB
Brutalen umor dveh mladih popotnic v Maroku konec lanskega leta je razburkal mednarodno javnost. Sojenje še vedno ni steklo. Kaj je razlog?

Sodišče v Maroku je včeraj do 13. junija prestavil sojenje za umor dveh skandinavskih popotnic konec lanskega leta, je objavilo tamkajšnje državno tožilstvo.

24 osumljenih - 23 Maročanov in en Švicar - obtožnica bremeni umora, pripadnosti teroristični organizaciji in ilegalno posedovanje orožja.

V središču sojenja naj bi bili štirje osumljeni, ki so prisegli svojo pripadnost džihadistom Islamske države, kar dokazuje video posnetek, posnet le nekaj dni pred odkritjem trupel dveh mladih turistk.

Oblasti potrdile Svet Natančno znano, kako sta umrli

Kot je znano, decembra lani so v Maroku našli mrtvi Norvežanko Maren Ueland in Danko Louiso Vesterager Jespersen v bližini vrha Mount Toubkal. Morilci so jima prerezali vrat.

Kot je sporočil maroški državni tožilec Abdellatif Ouahbi, je bilo sojenje prestavljeno potem, ko je sodišče poslušalo izjave štirih prvoobtoženih. Eden od njih naj bi namreč priznal krivdo in izrazil svoje obžalovanje. Dodal je, da trenutno v sebi preverja in tehta svojo podporo Islamski državi.

Grozljivo Svet Širi se posnetek umora turistk v Maroku Umorjeni turistki v Maroku Skandinavki Svet V tragični zgodbi mladih Skandinavk aretacija inštruktorja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Uporabnik1 19:30 10.junij 2019.

    Zapalit jih na kresu

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 12:38 04.junij 2019.

    naša soseda francka je navdušena nad drugačnostjo, ampak je dobila samo enega slovenskega belega kmetavzarja, ker je v njenih časih pač ni bilo. "ko bi le bila še enkrat mlada", pravi

  • Tatjana Ha 00:02 01.junij 2019.

    R.I.P. Lepa mlada dekleta, res žalostno.Pa kaj je tem mladim ljudem, da hodijo v take države saj žal sedaj ni čas za taka potovanja ....