Svet
5112 ogledov

Šestletni deček edini preživel tragedijo, zdaj "so ga ugrabili"

Nesreča kabinske žičnice Epa
Drami v dečkovem življenju ni videti konca. V preiskavo izginotja se je vključila tudi italijanska vlada.

Šestletni deček Eitan je edini preživel tragično nesrečo ob italijanskem jezeru Maggiore, v kateri je umrlo 14 ljudi. V nesreči kabinske žičnice sta umrla dečkova starša, mlajši brat, prababica in pradedek. 

Za dečka je po nesreči skrbela teta po očetovi strani, a je deček v soboto izginil. Brez vedenja njegove skrbnice in v nasprotju z navodili sodišča je dečka odpeljal dedek po mamini strani. Z zasebnim letalom je dečka odpeljal iz Italije v Izrael. 

Nesreča kabinske žičnice 14 mrtvih Svet Strašljivo: Italijani objavili video posnetek nesreče kabinske žičnice

Deček ima sorodnike tako v Italiji kot Izraelu, sorodniki pa naj se ne bi strinjali glede tega, kje naj otrok živi. Po tem ko so dečka odpustili iz bolnišnice je namreč živel z očetovo sestro Ayo Biran-Nirko. Gali Peleg, dečkova teta po mamini strani, ki živi v Izraelu, pa je trdila, da otroka kot talca zadržujejo v Italiji. Peleg je avgusta celo začela proces posvojitve dečka. 

Peleg je za izraelski Radio 103 FB dejala, da Eitana niso ugrabili, ampak "smo ga pripeljali domov. Morali smo to storiti, ker nismo dobili nobenih informacij o njegovem fizičnem ali duševnem zdravju. Če sodnik ne bi odredil srečanj z njim (Eitanom, op. p.), ga ne bi videli," je dejala. 

Nesreča žičnice v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Shmulik Peleg, dedek po mamini strani, se je po nesreči iz Tel Aviva preselil v Italijo. V soboto zjutraj je skladno z dogovorom bil z vnukom, a ga do dogovorjene ure ni pripeljal nazaj. Policija je kasneje ugotovila, da je deček na krovu zasebnega letala zapustil državo s Pelegom, ki je imel dečkov izraelski potni list. 

Gondola Svet To so žrtve tragedije v Italiji: Petčlanska družina, mlada zaročenca ...

Ayi Biran-Nirko naj bi po več poslanih sporočilih Peleg odvrnil, da se je "Eitan vrnil domov". Njen odvetnik Armando Simbari je za italijanske medije dejal, da so dečka odpeljali proč od družine, s katero je odraščal, pa tudi od zdravnikov, ki so ga zdravili zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel v nesreči. 

V dogajanje se je vključilo tudi italijansko zunanje ministrstvo, ki preučuje zadevo. Minister Luigi di Maio je dejal, da še ocenjujejo, kako lahko intervenirajo.  

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Brian_Pittman 11:31 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Pepe007 10:03 14.september 2021.

    Žalostno, da se sorodniki niso sposobni poenotiti v dobro ubogega otroka in ga imajo za lastnino.