Svet
5869 ogledov

Starša tik pred smrtjo skrila desetmesečna dvojčka

Itai Hadar Berdichevsky Facebook Itai in Hadar Berdichevsky z otrokoma.
V naselju blizu Gaze se je odvila dramatična zgodba.

V soboto so borci Hamasa z nepričakovanim napadom iz Gaze vdrli na izraelsko ozemlje in po uradnih podatkih ubili več kot 900 ljudi, več kot sto so jih ugrabili.

Po spletu so zaokrožili številni pretresljivi posnetki ugrabljenih in ubitih Izraelcev, na dan pa prihajajo pretresljive zgodbe.

Ena od teh se je odvila v naselju Kfar Gaza, približno pet kilometrov vzhodno od meje palestniske enklave na vzhodni obali Sredozemskega morja.

V tamkajšnjem kibucu sta si dom ustvarila Izraelca Itai and Hadar Berdichevsky. Pred desetimi meseci sta dobila naraščaj, rodila sta se jima dvojčka. 

30-letna starša sta bila med žrtvami Hamasovega napada. Palestinski borci so ju presenetili v njunem domu in ob zvokih strelov in eksplozij sta imela še dovolj časa, da sta dojenčka skrila v zaklonišče, ki jih imajo v svojih hišah skoraj vsi prebivalci naselij okrog Gaze.

Itai in Hadar sta se napadalcem tudi uprla, a so ju obvladali in umorili. Dojenčka sta bila sama v zaklonišču kar 14 ur, preden so ju našli pripadniki izraelske vojske, poroča izraelska Walla. Isti medij navaja, da so oba otroka že izročili njuni babici, ki bo odslej skrbela zanju.

Na zgodbo je mednarodno javnost opozoril tvit izraelskega veleposlanika v Kolumbiji - Galija Dagana. Slednji je starša označil za "junaka, ki sta storila vse v svoji moči, da bi rešila svoja otroka".

"Otroka sta bila v zaklonišču sama več kot 12 ur. Predstavljajte si to grozo. Naj bo spomin na ta junaka vselej blagoslovljen," je zapisal Dagan.

Sledi kopenska invazija?

Četrti dan krvavega konflikta se je ponoči začel s številnimi raketnimi napadi na Gazo, izraelska vojska pa je sporočila, da je pretežno že prevzela nadzor nad obmejnim pasom med Gazo in izraelskim ozemljem.

Premier Benjamin Netanjahu je v pogovoru z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom dejal, da je skorajšnja kopenska invazija na Gazo edina možnost za umiritev razmer, je poročal CNN.

Izrael izvaja obsežno letalsko in topniško obstreljevanje tarč v Gazi, kjer je po zadnjih podatkih palestinskih oblasti doslej umrlo že več kot 700 ljudi, od tega samo v ponedeljek 300. Med žrtvami naj bi bili številni otroci in ženske.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Idioti 09:15 11.oktober 2023.

    Avtor Da.B. kako te ni sram pisat takenepomembne srce parajoče zgodbice saj nisi v Lady zaposlen . Kaj ko bi se malo razpisal o POBOJU 1300 Palestincev v enem dnevu v taboriščih ŠABRA in ŠATILA !! Mogoče bpš tudi tam ...prikaži večam našel malo bolj grozne stvari !

  • Idioti 09:12 11.oktober 2023.

    Bagra novinarska , Palestinci so vrdli NA SVOJO , NA SVOJO , NA SVOJO NA SVOJO ZEMLJO . Edini terorist je tu židovska drhal !

  • Ender3 18:38 10.oktober 2023.

    Sedaj bomo pregovorno spremljali samo žrtve, ki jih preživljajo Izraelci. Nasprotna stran je blokirana in cenzurirana. Nima možnosti prikazati svojega stanja. In takšno poročanje imamo že iz časa kovidne planodemije..S tem bomo zelo neobjektivno informirani..Ni treba ugibati kdo stoji za ...prikaži več to propagandno vojno, ker vsakdo lahko iz zgodovinskih izkušnjah ve, kdo je svetovni hegemon in netilec vojn in sovraštva.

Sorodne novice