Šport > Nogomet
6413 ogledov

Sile Hamasa vdrle na zabavo in ubile vrhunskega nogometaša

Lior Asulin Twitter
Nekdanji izraelski nogometaš je bil med praznovanjem 43. rojstnega dne ubit v napadu Hamasa.

Pripadniki Hamasa so v soboto vpadli na zabavo, kjer je na festivalu elektronske glasbe rojstni dan praznoval 43-letni nekdanji vrhunski izraelski nogometaš Lior Asulin, in začeli streljati po civilistih.

Točno število žrtev masakra v vasici Re'im v puščavi blizu območja Gaze zaenkrat še ni znano, po pisanju izraelskih medijev pa naj bi bili ubiti številni civilisti, predvsem turisti, med drugimi pa je življenje izgubil tudi v Izraelu zelo priljubljeni nogometaš.

Lior Asulin | Avtor: Twitter Twitter

Za Asulinom je bila namreč več kot 20-letna nogometna kariera, tekom katere je igral za številne največje izraelske klube, v tujini pa si je kruh služil na Cipru, kjer je branil barve Apollona Limassol. V Izraelu je nastopal za kar 13 različnih klubov, kariero pa je zaključil leta 2017.

V začetku tisočletja je veljal za enega najbolj smrtonosnih izraelskih napadalcev, v sezoni 2001/02 je bil z 28 zadetki najboljši strelec lige, imel pa naj bi celo ponudbe klubov, kot sta Olympique Marseille in OGC Nice, a ga predsednik kluba takrat ni želel prodati.

John Holland Igral tudi v NBA Šport Še lani igral za Zvezdo, zdaj se javil iz zaklonišča, boji se za življenje

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • Kmodri 20:19 09.oktober 2023.

    Kar naenkrat o Izraelcih če superlativih! Saj, res oni so eno in edino izvoljeno ljudstvo!

  • atamama 19:42 09.oktober 2023.

    Avtor TM je pa pozabil dodati, da bi od stotine mrtvih otrok vsaj eden bil dober nogometaš. Pa niso dočakali kariere. Izraelske varnostne sile so jih streljale kot zajce....

  • JJ66 18:07 09.oktober 2023.

    Če bi igral za Maribor bi bil pa vrhunski?, Bil je najboljši strelec Izraelske lige, tak na ne pisat nekaj na pamet

Sorodne novice