Svet
3330 ogledov

Tako je splitska policija "razbila" narko združbo

Splitska policija "razbila" narko združbo
1/9
Ministrstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske
Po štirinajstih mesecih preiskav so danes policisti v okolici Splita aretirali sedem članov kriminalne združbe. Gre za opazne akterje na splitskem območju, znane po organiziranem kriminalu in preprodaji drog, so zapisali policisti.

V eni izmed največjih akcij v zadnjem času je sodelovalo približno 50 policistov. V izjavi so policisti navedli, da je eden izmed osumljencev v obdobju od julija 2019 do maja 2020 na ozemlju Republike Hrvaške organiziral in vodil kriminalno združbo, v kateri so sodelovali ostali osumljenci. Eden od njih naj bi med drugim izdelal načrt in vsakemu dodelil svojo "nalogo" za umor 33-letnega hrvaškega državljana ter za izterjavo njegovega finančnega dolga v višini 100 tisoč evrov.

Policisti so poleg tega ugotovili, da naj bi osumljenci ustrahovali in nadlegovali ljudi, povezane z omenjenim 33-letnikom. Zažigali naj bi tudi gostinske lokale.

Osumljenci so obtoženi tudi nabave, tihotapljenja in preprodaje heroina, kokaina in marihuane iz Južne Amerike v Evropsko unijo in nadalje na Hrvaško.

Splitski policisti so tako v okviru kriminalistične preiskave preiskali več vključenih oseb, njihovih domov in drugih prostorov, preiskali so tudi njihova vozila. Našli so več kosov strelnega orožja (od tega eno strelno orožje z dušilcem zvoka), strelivo, eksploziv, več mobilnih telefonov, prenosnih računalnikov, bančnih kartic, nepremičninskih pogodb, univerzalnih nalogov za plačila in dvige, manjše količine kokaina, heroina in marihuane ter silikonsko masko.

Splitska policija "razbila" narko združbo | Avtor: Ministrstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ministrstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske

Zoper vseh sedem osumljencev je bila vložena kazenska ovadba, štiri so priprli, dva sta bila v priporu že prej, enega osumljenca pa policija še išče.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice