Svet
585 ogledov

Trump: Čarovnicam v Salemu so sodili bolj pošteno

Donald Trump Epa
Šest strani dolgo pismo, ki ga je ameriški predsednik napisal predsednici predstavniškega doma, je po predsednikovem mnenju napisal za zgodovino.

Ameriški predsednik Donald Trump je v pismu zavrnil ustavno obtožbo. Označil jo je za križarski pohod proti njemu ter izdajo ZDA. Po njegovem mnenju so imele čarovnice na sojenjih v Salemu bolj pošten postopek, kot ga proti njemu vodijo demokrati. Dodal je, da demokrati trpijo za sindromom trumpovske neuravnovešenosti, da prinašajo bolečino in trpljenje republiki za svoje sebične osebne politične in strankarske cilje. 

Ponovil je, da je brez vsake krivde, da je bil njegov telefonski pogovor z ukrajinskim predsednikom, zaradi katerega so sprožili ustavno obtožbo, naravnost perfekten, nato pa se je znesel nad predsednico ameriškega predstavniškega doma Nancy Pelosi in napisal, da temu, kar ona govori, ne more verjeti nobena inteligentna oseba.

Še posebej ga motijo njene nenehne izjave, da moli za predsednika. Trump trdi, da s tem žali vse verne Američane, ker ve, da ni iskrena, razen če tega ne govori v negativnem smislu. "To, kar počneš, je grozno, ampak ti boš morala živeti s tem," je napisal Trump, ki je pred dnevi tudi tvital, da Pelosijevi padajo zobje iz ust.

Pelosijeva je pismo označila za smešno in hkrati bolno, vodja senatne manjšine Chuck Schumer pa je menil, da pismo dokazuje, da je predsednik pod velikim stresom. Kongresnik iz Kalifornije Eric Swalwell je pismo označil za otroško sitnarjenje, s katerim pač priznava, da ustavne obtožbe ne more preprečiti.

Donald Trump Svet Trump podira neverjetne rekorde

Na vrsti glasovanje

V torek je v odboru za pravila potekala razprava o tem, kako bo danes potekalo glasovanje o ustavni obtožbi, za katero imajo demokrati v predstavniškem domu dovolj glasov. Doslej je prestop k republikancem napovedal le en kongresnik iz New Jerseyja, ki je nemudoma ostal brez vseh sodelavcev.

Z druge strani pa bo z demokrati glasoval Justin Amash iz Michigana, ki je pred meseci izstopil iz stranke in postal neodvisen zaradi nasprotovanja Trumpu.

Predsednik odbora za pravila Jim McGovern je dejal, da je potrditev ustavne obtožbe nujna. "Vsak dan, ko dovolimo Trumpu, da se obnaša, kot da zanj zakoni ne veljajo, smo vse bližje diktaturi," je komentiral McGovern.

Donald Trump Dvoboj Svet Trump se je spet norčeval iz Grete, ta mu je vrnila

Republikanci napovedujejo oprostitev

Vodja senatne večine Mitch McConnell pa je medtem dejal, da ni niti najmanj nepristranski in zagotovil, da bo republikanska večina Trumpa v senatu oprostila obeh točk ustavne obtožbe - zlorabe pooblastil in oviranja dela kongresa v povezavi s pritiskom na Ukrajino, da mu pomaga k ponovni izvolitvi leta 2020. McConnell je tudi napovedal glasovanje o razveljavitvi obtožnice takoj na začetku sojenja Trumpu v senatu, kar pomeni, da bo lahko vsega hitro konec.

Washington Post bo sicer samo zaradi tega pisma moral spet krepko dopolniti dosedanji seznam nekaj več kot 15.000 Trumpovih zavajanj in laži. Ženske, ki so jih obtožili čarovništva, so v 17. stoletju ameriški verski skrajneži v Massachusetsu namreč obesili, kar se njemu ne bo zgodilo niti v najslabšem primeru.

Donald Trump Nad ženine starše Svet Trump pred vsemi kričal na Melaniinega očeta, tast nato Trumpa preklel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.