Svet
1166 ogledov

Trump pozval k več orožja v šolah

Donald Trump
1/8
Epa
Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je po torkovem strelskem pohodu v teksaški šoli, kjer je napadalec ubil 19 učencev in dva učitelja, pozval k več orožja v šolah.

"Obstoj zla je eden najboljših razlogov za oborožitev državljanov, ki spoštujejo zakone," je dejal Donald Trump v petek na letni konvenciji Nacionalne orožarske zveze (NRA).

Trump se je obregnil ob "groteskna prizadevanja" za nadzor nad prodajo orožja in demokrate obtožil, da politizirajo streljanje na šoli v mestu Uvalde v Teksasu.

 

Po njegovih besedah politika nadzora nad orožjem ne bi storila "popolnoma ničesar", da bi preprečili torkov strelski pohod 18-letnika z zakonito kupljenim orožjem, poročajo tuje tiskovne agencije. Oborožene varnostne sile in učitelji bi lahko preprečili grozljiva dejanja, je prepričan Trump.

streljanje Uvalde Teksas | Avtor: Profimedia Profimedia

V šole bi namestil detektorje kovin in varnostnike

Trump je na začetku govora na konvenciji NRA v Houstonu prebral imena 19 otrok in dveh učiteljic, ki jih je ustrelil Salvador Ramos. Pozval je k uvedbi detektorjev kovin in oboroženim varnostnim službam v vseh šolah v ZDA.

Z "novimi tehnologijami" je po njegovem treba zagotoviti, da nepooblaščena oseba ne more vstopiti v šolo z orožjem. Učiteljem, ki so za to usposobljeni, bi moralo biti dovoljeno nositi orožje, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Trump. "Ni bolj vabljivega znaka za množičnega morilca kot znak, ki označuje območje brez orožja," je dejal in dodal, da so to "najnevarnejši kraji".

Trump je vso krivdo pripisal strelčevemu duševnemu zdravju in zanemaril vlogo orožja pri streljanju. "Pošast, ki je zagrešila ta zločin, je čisto zlo, čista krutost, čisto sovraštvo," je dejal. "Obstoj zla v našem svetu ni razlog za razorožitev državljanov, ki spoštujejo zakone. Obstoj zla je eden najboljših razlogov za oborožitev državljanov, ki spoštujejo zakone," je zatrdil.

Branko Grims Slovenija Branko Grims po spletu širi lažne novice o strelskem napadu v Teksasu

Letni kongres NRA se je v Houstonu začel tri dni po pokolu, ki se je zgodil v približno 450 kilometrov oddaljenem mestu Uvalde. Nekateri politiki in glasbeniki so odpovedali udeležbo na dogodku.

Po poročanju medijev je pred prizoriščem dogodka več tisoč ljudi protestiralo proti nasilju z orožjem in NRA.

streljanje Uvalde Teksas Tragedija Svet Dva dni po napadu v Teksasu umrl mož umorjene učiteljice

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 10:32 28.maj 2022.

    Ali je noriški princ že twettnil ?

  • rd2dmk2 09:48 28.maj 2022.

    a vam je poznam vzklik :"auf biks, čreva na plot" ? je . NI! no pa vas je vprašam kako bi se glasil ta stavek, če bi fatje na veselicah imel namesto pesti in kakšnega pipca pištolce. in ja amerikanci ...prikaži veči imajo še vedno v krvi reklo najprej strelamo potem pa sprašujemo. in tafolk povampirjen iz divjega zahoda, kje rje bil linč bolj običajne kot dober dan in so vse probleme reševala colt in s&w. idiot od trump ne more prepoznat, da če bi bila huda prepoved posesti orožja in nabave ne bi bilo nič.

  • marko345 09:44 28.maj 2022.

    Ma tip je norec, ki itak nagovarja samo norce sebi enake. Kdor hoče imeti orožje, ga lahko uporablja samo na strelišču, kjer mora biti pod ključem, in ga lahko uporabi le tam, tako enostavno, ampak za bedaka, ki ne razume ...prikaži več nić je vse nemogoče. Bi moral v norišnico, med sebi enake.