Vizita za živali
6061 ogledov

Tako lahko pomagate ježku

jež
Te dni se živalice odpravljajo v zimsko spanje. Tako je najbolje reagirati, če jih srečate na zimskem sprehodu.

Zimsko spanje je za mnoge živali, med drugimi tudi polhe, netopirje in svizce, premišljena strategija za preživetje mrzlega čase z malo hrane. Med zimskim spanjem ali hibernacijo se telesna temperatura živali močno zniža, srčni utrip, dihanje in presnova se upočasnijo.

pes, jack russell Nevarne najdbe Vizita za živali Tako lahko psu rešite življenje

Ježki se v času zimskega spanja umaknejo v grmovja, kupe listja ali tudi vrtne hiške. Kdor jeseni in pozimi dela na vrtu mora biti še posebej pazljiv, da živalice ne zmoti pri spanju. Po navadi se ježki med hibernacijo ne zbudijo, kdor jih le sreča, naj upošteva nekaj pravil.

jež | Avtor: Profimedias Profimedias

Toplota in mačja hrana

Če najdete ježka ga najbolje odnesite v notranjost, ga zavijte v brisačo in ga pogrejete, npr. s termoforjem. Ponudite mu mačjo hrano z veliko mesa. Ne dajte mu ostankov človeške hrane, saj ne prenese človeških začimb, prav tako za ježke ni primerno mleko.

Najbolje je, da ježka odnesete v zavetišče ali predate društvu za zaščitoživali, kjer bodo vedeli, kako pravilno poskrbeti za žival.

Turška Van mačka Novo zavetišče Vizita za živali V Ljubljani nastaja najsodobnejše zavetišče v Sloveniji
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice