Zdravje > Aktualno
15545 ogledov

Na direktorski položaj zdravnik, dobro poznan tudi v športu

Saša Gajser, Matjaž Vogrin, Zlatko Zahović, Mitja Pirh, Ante Šimundža Profimedias
"Delam v prostem času in tako bo tudi naprej," je povedal novi strokovni direktor UKC Maribor.

Na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo konec aprila Darjo Arko zamenjal ortoped Matjaž Vogrin, predstojnik oddeka za ortopedijo UKC Maribor.

Matjaž Vogrin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Sicer Vogrina zelo dobro poznajo tudi številni športniki, saj je med drugim zdravnik slovenske olimpijske reprezentance in nogometne reprezentance ter vodja zdravstvene službe Nogometnega kluba Maribor. "S tem se ukvarjam že 20 let. To delam v prostem času in tako bo tudi naprej,"  je pojasnil.

Dobri dve leti je Dušan Jejčič čakal na operacijo kolena. (Foto: Barbara Bradač) Slovenija Novi programi za krajše čakalne dobe

Kot je povedal po soglasni potrditvi njegovega imenovanja po sinočnji seji sveta zavoda, si bo kot prvo nalogo zadal kadrovsko stabilizacijo kliničnega centra: "Trenutno je največja nevarnost, da bi prišlo do resnih motenj v delovanju kliničnega centra, ta, da je veliko število zdravnikov v zadnjih nekaj letih odšlo, novi odhodi se napovedujejo in moja prva naloga je stabilizirati kadrovsko situacijo na področju specialistov. To je prvi pogoj, da lahko začnemo normalno delovati, da bomo lahko za paciente poskrbeli na najvišjem možnem nivoju,"  je povedal v izjavi za medije.

ukc maribor Zdravje Nevarnost okužb za celoten UKC Maribor

Upajo, da bodo domači specializanti ostali doma

Odprto ostaja vprašanje anesteziologije. Potem ko je konec februarja potekla sporna pogodba z Inštitutom za raziskave v medicini, ki opredeljuje sodelovanje hrvaških anesteziologov v UKC Maribor, bodo ti prihajali na pomoč le še do konca letošnjega poletja.

Gregor Pivec Slovenija Kazenska ovadba zoper Gregorja Pivca Kot so za STA pojasnili v kliničnem centru, je bilo od februarja 2016 do 28. februarja letos izvedenih 1843 takšnih prihodov (po 12 ur dela), kar je UKC Maribor stalo nekaj več kot 2,3 milijona evrov. Po poletju bodo morali nemoten potek operacij zagotavljati sami. “Čakamo na domače specializante, da opravijo specialistični izpit (v upanju, da se po končanem izpitu odločijo ostati v ustanovi). Nekaj tujcev imamo v uvajalnem obdobju za priznanje poklicne kvalifikacije. Iščemo tudi možnosti, kako stimulirati domače specialiste, da njihov izpad iz naslova zagotavljanja 24-urne službe ne bi v takšni meri vplival na njihovo prisotnost v rednem delovnem času. Prehodno bodo, v sicer omejenem obsegu ob zakonskih omejitvah, sodelovali kolegi iz Ljubljane,” pojasnjujejo v UKC Maribor.
Kirurške škarje Slovenija Slovenci bi delali za 500, vendar so najeli Hrvate za 1250 evrov
Komentarjev 3
  • Presvetli 18:15 21.marec 2018.

    Prosim vaju,če nimata pojma o gospodu Vogrinu!? Bodita raje tiho! On je človek kateri skrbi za športnike in eden, če ne najbolj strokoven ortoped v Sloveniji! Če bi mene kdo vprašal,pa me ne. Bisi lahko sam napisal plačo,samo,da bi ostal! ...prikaži več! Nekateri najboljši slovenski športniki so pri njem na listi za zdravljenje in tudi ostali državljani lahko gredo k njemu.

  • Avatar olor
    olor 14:40 21.marec 2018.

    In nato sindikalist Koštrin, kako so zdravniki preobremenjeni. Ne me basat bogovi v belem..

  • Avatar Leon
    Leon 13:39 21.marec 2018.

    Najbrž je ta dr. Matjaž Vogrin superman ? Ob vseh službenih dolžnostih operativnih posegov in dodatnem direktorskem stolu na UKC Maribor ,bo še vodil klub žogobrcarjev ! Verjetno gre za pogoltnost in ne ambicioznost osebe .