Avto
24 ogledov

Michelin: "To bo naš največji dosežek"

Anti-minska pnevmatika Michelin
Francoski gumarski velikan Michelin je objavil, da razvija pnevmatiko odporno na detonacijo mine. Izum je namenjen vojaških vozilom za razminiranje na minskih poljih.

Michelinovi inženirji so svoj izum zadnje desetletje razvijali in izpopolnjevali v sodelovanju s francosko vojsko in s proizvajalcem obrambnega sistema MBDA.

V izjavi za Tyrepress, so povdarili, da so se med razvojem t. i. anti-minske pnevmatike zanašali na dosedanje izkušnje z razvojem pnevmatik. "Nova pnevmatika je izdelana tako, da manj pritiska na površino, kot če bi to storili s pritiskom človeške noge," so zapisali pri gumarju in dodali, da je dosežek še toliko večji, ker so pnevmatike izdelane za sedem ton težko vozilo. "Če bo prototip pnevmatike uspešen tudi v praksi bo to krona naših dosežkov v gumarski industriji,“ pravijo pri Michelinu.

"Anti-minsko" pnevmatiko izdelujemo ročno. Eden glavnih izzivom pri proizvodnji bo spajanje in prilagajanje materialov iz pene, ki jih je težko oblikovati," še dodajajo Francozi, ki so v razvoj najnovejše pnevmatike vložili okoli 640 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.