Avto
2722 ogledov

Skrivnostna nova škoda

Škoda
Pri češkem proizvajalcu vozil s s prvo skico najavili prihodnji kompaktni avtomobil.

Pri Škodi so zapisali, da novi kompaktni model predstavlja naslednji razvojni korak aktualnega oblikovalskega sloga. Prva Škodina modelska serija na osnovi platforme MQB-A0 naj bi ponudila najnovejše tehnologije znamke, uradno javno razkritje novega vozila pa lahko pričakujemo še pred koncem tega leta.

Škoda superb limuzina Intervju Avto Škodinega avta žena možu pred 10 leti v Sloveniji ni dovolila kupiti

Za zdaj so na spletu objavili sliko silhuete, ki odstira pogled na prihodnji model, ki bo predstavnik priljubljenega kompaktnega razreda. Pri Škodi pravijo, da bo to dinamičen petvratnika, ki bo oblikovno zasnovan na modelu Vision RS, ki ga je Škoda prvič predstvavila v začetku oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu. 

Prenovljena škoda fabia Prve fotografije Avto Takšna bo po novem škoda fabia

Škoda je za novi model prvič uporabila fleksibilen prečni modularni sistem MQB-A0. Ta sistem pri kompaktnih dimenzijah omogoča dodatno prostornost in uporabo številnih inovativnih asistenčnih sistemov.

Sabine Schmitz Nürburgring Avto Kdo bi si mislil - škoda kodiaq postavil rekord na Nürburgringu

Škoda vision RS

Škodin novi model se bo oblikovno nanašal na konceptno vozilo vision RS, ki napoveduje osvežitev oblikovalskaga jezika najbolj športnih čeških stvaritev. Vision RS je osnovan na prihajajočem nasledniku modela rapid.

Škoda vision RS | Avtor: Škoda Škoda

Škoda karoq Avto Nova škoda octavia pred vrati

Vision RS ša ni zanimiv le zaradi videza, temveč tudi glede pogona, saj je v koncept vgrajen priključni hibrid, kobminacija 1,5 TSI bencinskega in električnega motorja s skupno močjo kar 180 kW (242 KM). Predvsem pri pospeševanju pri srednjih hitrostih naj bi bila takšna serijska škoda zelo hitra, medtem ko naj bi do 70 kilometrov voznik prevozil z enim polnjenjem litij-ionske baterije.

Komentarjev 2
  • porko2 04:28 13.oktober 2018.

    Močna baterija. Z enim polnjenjem, ne bi prišel niti v službo!