Avto
9 ogledov

Toyota bi izplačala voznike

Toyota camry Toyota
Japonski proizvajalec avtomobilov Toyota je v sredo predlagal poravnavo številnih tožb ameriških voznikov zaradi težav določenih modelov vozil z nenadnim pospeševanjem.

Toyota bo tistim, ki so med septembrom 2009 in decembrom 2010 kupili ali najeli vozila, ponudila gotovino.

Ameriški vozniki so se pritoževali, da jim je zaradi težav s pospeševanjem in odpoklicev vozil padla vrednost in so jih vrnili ali prodali z izgubo. Odvetnik tožnikov Steve Berman je za ameriško tiskovno agencijo AP dejal, da gre za največjo poravnavo zaradi okvar na avtomobilih v zgodovini ZDA. Strankam je predlagal, naj jo sprejmejo. Poravnavo, katere vrednost naj bi bila približno milijardo dolarjev, mora potrditi še zvezno sodišče v Los Angelesu.

Poleg gotovinske poravnave Toyota uvaja nov program dodatnih garancij za določene rezervne dele. V določene modele bo podjetje dalo nov zavorni sistem in bo financiralo program izobraževanja voznikov ter raziskave v nove varnostne tehnologije. Toyota je morala zaradi težav z nenadnim pospeševanjem po svetu odpoklicati 14 milijonov avtomobilov. Krivi naj bi bili pedali za plin, ki so se zatikali, preproge in vozniki sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.