Avto
1258 ogledov

Zgodil se je kibernetski napad na Hondo

Honda jazz Honda
Japonski proizvajalec vozil Honda je bil tarča kibernetskega napada, ki je imel vpliv na poslovanje in operacije po vsem svetu.

Iz Honde so v torek potrdili, da so njihove sisteme napadli kibernetski kriminalci, so v uradni izjavi zapisali pri japonskem podjetju.

Honda jazz Avto Novi jazz je napoved, kaj bo Honda v Evropi počela do leta 2025

Navedli so, da zaradi napada niso imeli dostopa do lastnih računalniških strežnikov, niso mogli uporabljati e-pošte in notranjih sistemov. "Vpliv je čutila tudi proizvodnja zunaj Japonske. Prizadevamo si, da bi vpliv čim bolj zmanjšali in povrnili polno funkcionalnost proizvodnih, prodajnih in razvojnih dejavnosti," so po napadu še dodali iz podjetja.

Honda CR-V Honda CR-V hybrid Avto Honda CR-V hybrid: avto brez menjalnika

Honda jazz Avto Bravo Honda, končno je nekdo rekel bobu bob!

Pojasnili so, da se je med zunanjim napadom "virus širil v sistemu", vendar niso razkrili dodatnih podrobnosti. Potrdili so le, da so morali ustaviti poslovanje v Združenem kraljestvu, Severni Ameriki, Turčiji, Italiji in na Japonskem. Upajo, da bodo težave odpravili v naslednjih nekaj dneh. Zagotavljajo tudi, da napadalci niso ukradli nobenih podatkov. "Trenutno beležimo le minimalno poslovno škodo," so še pojasnili.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.