Kaj dogaja
40 ogledov

Dan odprtih vrat v Plečnikovi hiši

Tromostovje EPA
V Plečnikovi hiši v soboto, 6. oktobra 2018, pripravljajo dan odprtih vrat, s katerim bodo proslavili prestižno nagrado Evropske unije za kulturno Dediščino Europa Nostra 2018.

V soboto, 6. oktobra 2018, bo Plečnikova hiša odprta od 10. do 18. ure, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali stalno razstavo o delu in življenju Jožeta Plečnika ter dokumentarni film o celoviti obnovi Plečnikove hiše (2013–2015) z naslovom Okna naj bodo bela, bela, čista, ki ga je posnel filmski ustvarjalec in fotograf Tone Stojko, nastal pa je v produkciji Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Na vodenih ogledih, ki bodo potekali na vsake pol ure, bodo lahko pokukali tudi v originalno ohranjeno Plečnikovo domovanje ter tako vstopili v intimni svet arhitekta, v veliki meri odgovornega za današnjo podobo Ljubljane.

Zaradi omejenega števila obiskovalcev, ki jih lahko sprejme Plečnikovo domovanje, se je na voden ogled potrebno prijaviti na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506 (prijave sprejemajo do zapolnitve mest oz. najkasneje do petka, 5. oktobra, do 14. ure).

Dan pred dnevom odprtih vrat bodo v Plečnikovi hiši nagrado Evropske unije za kulturno dediščino Europa Nostra 2018 proslavili tudi s sodelavci, ki s svojim delom pomembno prispevajo k oblikovanju in izvedbi uspešnih programov, s katerimi se na različne načine in za različne javnosti popularizira Plečnikova dediščina, ter tistimi posamezniki oz. institucijami, ki so pripomogli k celoviti prenovi Plečnikove hiše v letih 2013–2015 (Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Restavratorski center, Arrea arhitektura …).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.