Kaj dogaja
121 ogledov

Ljubljana Coffee Festival

mleta kava Žurnal24 main
V ljubljanskem Mestnem muzeju bo v petek in soboto, 5. in 6. oktobra, potekal Ljubljana Coffee Festival za vse ljubitelje kave.

Ljubljano številni popotniki opisujejo kot skriti biser Evrope. Prebivalci, pa tudi številni obiskovalci pravijo, da je Ljubljana mesto po meri človeka. Kljub temu, da se uvršča med srednje velika evropska mesta, ohranja prijaznost manjšega kraja, hkrati pa premore vse, kar imajo velike prestolnice.

Skoraj vse, nima svojega kavnega festivala.

Ljubljana Coffee Festival glavno prestolnico Slovenije postavlja na zemljevid ob bok najboljšim kavnim prestolnicam in evropskim festivalom “Specialty” kavne ponudbe. Festival predstavlja prelomnico novega trenda v kavni industriji v Sloveniji in je namenjen tako profesionalcem iz sveta kavne industrije, lastnikom kavarn in restavracij, Food & Beverage menadžerjem, hotelirjem, kot tudi ljubiteljem odlične kave.

Festivali so zelo pomembni za ustvarjanje kavne skupnosti v mestu in so namenjeni deljenju znanja o kavi in predstavitvi novosti v industriji. Zato pripravljamo izjemen profesionalen program za predavanja v The Lab predavalnici, kjer bomo gostili veliko priznanihslovenskih in tujih kavnih profesionalcev, baristov in pražarjev. Okusite najboljše kave na svetu, spoznajte importerje, ki vas bodo popeljali na potovanje po raziskovanju okusov iz celega sveta; nadgradite svoje znanje na delavnicah, ki jih bodo vodili profesionalci iz kavnega sveta v Sensory Cupping Table sobi.

La Marzocco The True Artisan Cafe je originalni “pop-up” koncept rotacije kav različnih mikropražarjev, ki ga je La Marzocco ustanovil za prireditve in sejme, za spodbujanje lokalnih in neodvisnih kavnih skupnosti. Na La Marzocco visoko tehnoloških espresso aparatih boste imeli priložnost okušati najboljše evropske in slovenske mikropražarje.

Na festivalu se bosta odvijali dve tekmovanji: Latte Art Throwdown in tretji mednarodni multidisciplinarni barista turnir Barista Battle Challenge. V času festivala bodo slovenski in tuji mikropražarji pripravljali kavo na espresso in filter način za neomejeno degustacijo.

Na terasi se nam pridružujejo lokalni ponudniki Street food hrane, slovenski mikropivovarji, ter koktejl bar.

Več informacij najdete na spletni strani uradni strani festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.