Kaj dogaja
63 ogledov

Predmartinovanje v Novi Gorici

Vinograd
V soboto, 27. oktobra, bo v Novi Gorici od 18. ure potekalo tradicionalno predmartinovanje na Bevkovem trgu.

V središče Nove Gorice se vrača tradicionalno predmartinovanje z naslovom Štirje Martinovi okusi v mestu, kjer bodo še pred martinovim nastopili skupno gostinci in vinarji iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Italije. Dogodek pripravlja Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Oktoberfest 27. oktober Kaj dogaja Oktoberfest sredi Maribora

Nova Gorica je stičišče treh vinorodnih okolišev: Vipavska dolina, Kras in Brda ter zrcalno bratskih Carso in Collio, ki so v kontrastu z njeno mladostniško razigranostjo tradicionalno obarvani. Ponovili bodo uigrano zgodbo iz preteklih let – povezali bodo vino s kulinaričnimi užitki in urbanim doživetjem.

Mesec kraške kuhinje Do 4. novembra Kaj dogaja Uživajte v kraških dobrotah

Gosti bodo lahko okušali vrhunska vina vinarjev in se podali na gurmanske užitke, za katere bodo poskrbeli gostinci, združeni pod znamko GoGourmet. Višek prireditve bo slavnosten krst mladega vina, s katerim se bo uradno pričela sezona martinovanj. Z glasbo bo dogodek obogatil KLEEN Live. Obiskovalce bo razveseljeval Gogo Gosak, najslavnejši slovenski gosak in maskota dogodka. Z njim se bodo obiskovalci lahko družili že več dni pred dogodkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice