Kranj
364 ogledov

Tudi osrednjeslovenske občine močno podprle izgradnjo nove bolnišnice v Kranju

Regijska gorenjska bolnišnica v Kranju, načrt arhiv Mestna občina Kranj
Potem ko so gradnjo nove regijske bolnišnice v Kranju podprle okoliške občine in mestni svet Mestne občine Kranj, so podporo izrekle tudi osrednjeslovesnke občine.

Pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca so podprli županja Domžal mag. Renata Kosec, župan Komende Jurij Kern, župan Kamnika Matej Slapar, župan Mengša Bogo Ropotar in župan Vodic Aco Franc Šuštar ter s tem izrazili svojo neomajno podporo in zavezo k podpori lokaciji Splošne bolnišnice Gorenjske v Kranju. Ob tem so tudi izpostavili, da bolnišnica v Kranju ni pomembna le za Gorenjsko, ampak tudi kot izvrstna alternativa Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana za prebivalce severnega dela osrednje Slovenije.

Župan Matjaž Rakovec je izrazil svoje zadovoljstvo in hvaležnost za podporo kolegov iz sosednjih občin: "Podpore kolegice in kolegov iz občin severnega dela osrednje Slovenije sem zelo vesel in se jim zanjo tudi javno zahvaljujem. Njihovo podporo pa pravzaprav tudi povsem razumem, saj bo bolnišnica v Kranju izjemna pridobitev tudi za občanke in občane teh občin." Kot je še povedal Rakovec, je lokacija v Kranju "ne le najbolj primerna za večino Gorenjcev, pač pa tudi za številne prebivalce severnega dela osrednje Slovenije", kar nakazuje na širše družbene in regionalne koristi načrtovane bolnišnice.

Konec marca so že tudi kranjski mestni svetniki na dopisni seji soglasno potrdili vse tri predlagane sklepe v zvezi z izgradnjo regijske bolnišnice v Kranju. Tudi mestni svet tako podpira prizadevanja mestne uprave, da bi ministrstvo za zdravje za najboljšo lokacijo nove bolnišnice izbralo Kranj. Ob tem se je mestni svet zavezal sprejeti občinski podrobni prostorski načrt v najkrajšem možnem času. Prav tako se je zavezal potrditi načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem, s katerim bi potrebna zemljišča za bolnišnico, ki so v lasti občine, prenesli v last države.

Ministrstvo za zdravje bi bilo po več letih prerekanj med tremi občinami, Kranjem, Radovljico in Jesenicami, zdaj blizu odločitve za lokacijo bolnišnice. Odločitev naj bi padla na podlagi nove analize, ki je v izdelavi. Kot so nam sporočili iz ministrstva, je rok za izdelavo analize v aprilu, odločitev o lokaciji bolnišnice pa bodo sprejeli kmalu zatem.

Kranj NOVA BOLNIŠNICA Kranj Državni svetniki za Radovljico, kranjska občina še naprej za Kranj Regijska gorenjska bolnišnica v Kranju, načrt ZDRAVSTVO Gorenjska Nova gorenjska regijska bolnišnica bo, kdaj pa še ni znano Zdravstveni dom Kranj SOOČENJE 2022 Gorenjska Gorenjska bolnišnica sodi v Kranj bolnišnica Jesenice ZDRAVSTVO Gorenjska Nova bolnišnica na Gorenjskem je nacionalna prioriteta Regijska gorenjska bolnišnica v Kranju, načrt BOLNIŠNICA Gorenjska Široka podpora regijski bolnišnici v Kranju podpisi gorenjskih županov za regijsko bolnišnico v Kranju ZDRAVSTVO Gorenjska Podprli Kranj za lokacijo nove regijske bolnišnice Splošna bolnišnica Jesenice BOLNIŠNICA Gorenjska Glede lokacije gorenjske bolnišnice se bodo uskladili za skupno mizo Splošna bolnišnica Jesenice GORENJSKA Gorenjska Regijska bolnišnica neti prepire Splošna bolnišnica Jesenice ZDRAVJE Gorenjska Gorenjska bolnišnica: Mala vojna se nadaljuje Splošna bolnišnica Jesenice BOLNIŠNICA Gorenjska Prepiri zaradi bolnišnice Splošna bolnišnica Jesenice BOLNIŠNICA Gorenjska Regijska bolnišnica na Gorenjskem še vedno razdvaja
Komentarjev 1
  • Ender3 12:59 09.april 2024.

    Ja odločevalci, najbolje postavit novo bolnišnico v predmestje LJ. Naj spomnim, kako je pomembna logistika in odzivni čas pri reševanju poškodovanih in hudo bolnih. Kaj upajo, da bodo takšne bolnike iz gornjesavske doline in pogorja vozili namesto na Jesenice kar v bližnji Beljak..