Magazin > Lepota & telo
8962 ogledov

Franko Bajc priznal, kar večina moških skriva!

Franko Bajc Urban Urbanc
Ljubljenec ženskih src je odprl vrata svoje kopalnice in razkril, koliko minut na dan porabi za svojo lepotno rutino ...

Nega in skrb za svoje telo vam nista tuja, pa vseeno, kje na listi prioritet je za vas uporaba moške kozmetike?
Zame se moška urejenost in vse, kar je s tem povezano, začne v kopalnici. Ne bi mogel reči, kje na prioritetni listi bi jo postavil, definitivno pa želim začeti in končati dan urejen, zato imam vse, kar potrebujem, vedno s sabo.

Splošni stereotipi nakazujejo, da je kozmetika v večini domena nežnejšega spola, pa vendar opazite med svojimi prijatelji, da so tudi moški veliko bolj osveščeni o lepotnih trendih?
Mislim, da si večina moških v ženski družbi želi biti urejena in da so sodobni moški po večini dobro obveščeni o tem, le malo pa jih o tem govori.  

Franko Bajc | Avtor: Urban Urbanc Urban Urbanc


Trend, da moški, ne glede na starost, v kopalnici opravijo le osnovne higineske potrebe, je že zdavnaj preteklost. Kako poteka vaš jutranji in večerni ritual v kopalnici? Koliko časa običajno?
Se strinjam. Pri meni je to v večini odvisno od situacije, zadnje čase imam zelo nepredvidljiv urnik pa mogoče ne opravljam teh stvari tako rutinsko. Zjutraj se mi velikokrat mudi. Si pa, če je le mogoče, vzamem vsaj 20 minut, mogoče še kakšno več pred spanjem. Sicer rutino začnem s tuširanjem zjutraj in zvečer.

Brez katerih kozmetičnih izdelkov za nego telesa si ne predstavljate svojega vsakdana?
Navajen sem preživeti tudi brez ničesar. (smeh) Definitivno pa je nepogrešljiv dodatek k mojim osnovnim izdelkom krema za roke in obraz, vazelin, ustna vodica in gel za lase. Poskušam uporabljati čimbolj naravne proizvode. Vsake toliko mogoče kakšen piling.

Lepotna industrija poudarja, predvsem pri ženskah, da je potrebno za lep in zdrav videz začeti skrbeti že zelo zgodaj. Menite, da je tudi pri moških tako?
Zagotovo se strinjam, kasneje mislim, da ni ravno neke poti nazaj. Tem mlajši začneš, tem mlajšega se ohranjaš, sem pa vseeno mnenja, da vse do neke meje.

Kakšen bi bil vaš poziv moškim, da naj se bolj posvetijo telesni negi in da stara pravila naših dedkov, da sta za čiščenje dovolj le voda in po britju toaletna vodica, ne veljajo več?
Sem mnenja, da vsak zase ve, kaj mu najbolj ustreza, mogoče je za nekatere še zmeraj dovolj le voda. Gre tudi za samo počutje, vsak bi se rad počutil dobro v svoji koži in to je eden izmed prvih korakov proti temu. Naj pa imajo v mislih tudi to, da si večina moških želimo lepo urejeno žensko poleg sebe in tega od nje ne moremo pričakovati, če ne začnemo pri sebi.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 8
 • Avatar kbm
  kbm 14:43 11.junij 2019.

  Še en ki misli, da lahko premaga naravo.

 • Snežinko 11:01 11.junij 2019.

  Franko je kvečjemu "priznal, kar večina moški NE DELA", ne pa "SKRIVA". Noben normalen moški ni pol ure v kopalnici, razen, če je notri tudi WC, da opravlja veliko potrebo.

 • batom 10:14 11.junij 2019.

  jah, če si v tem biznisu (gretja postelj) pač moraš pazit na svoja orodja. ko bo pa usahnil, bo pa na sociali.

Sorodne novice