Magazin > Lepota & telo
2885 ogledov

To je resnica o nevarnosti sončnih žarkov enega naših največjih strokovnjakov

Igor Bartenjev Youtube
Dr. Bartenjev v intervjuju z Vesno Milek tudi o resnici krem za sončenje …

Dermatolog dr. Igor Bartenjev je v intervjuju z Vesno Milek za M sosesko spregovoril tudi o tem, kako nevarno je v resnici sonce in kako potrebna so sredstva za zaščito proti soncu. 

Ali je kožnega raka danes res več, ker so ozonski žarki vsako leto močnejši, je Milekova vprašala zdravnika, ki ji je odgovoril, da temu ni čisto tako. "Prvič, ljudje dlje živimo, drugič bolje živimo, veliko okrog hodimo, tretjič je mnogo boljša diagnostika, tako se to odkrije že zelo zgodaj, ko se včasih niti ne bi. Kriteriji patologov so se spremenili, tukaj je veliko dejavnikov, ni samo to, da je samo sonce krivo. Pretiravati ne smemo, saj telo ti samo pove," je povedal Bartnenjev. 

Spregovoril je tudi o sredstvih za sončenje, med katerimi so kreme, olja in druga sredstva. Pravi, da tudi za propagando proti soncu seveda stojijo finančni lobiji. "To so vse kemijske substance in jaz ne morem reči, da je to nepotrebno, to zagotovo sodi k varnejšemu in bolj zdravemu načinu življenja, kot pa, da se pretirano izpostavljaš na soncu, ampak, da na sonce sploh stopiti ne smeš, to pa je pretirano. /.../ V glavnem moraš imeti rad življenje in živeti skladno s tem, ker mi vsi vemo, kdaj živimo proti naravi," je še povedal. 

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 09:54 26.julij 2021.

    pred leti mi je prišla pod roke raziskava ameriške mornarice, zakaj je toliko kožnega raka med mornarji. in so naredili raziskavo in jo skrili ! zakaj. ker so ugotovili da palubno osebje, ki je cel dan na soncu nima raka, ...prikaži več podpalubno pa . kako to ? uni podpalubniki so se prišli v prostih trenutkih sončat in so se na polno mazali z kremami, palubniki pa bolj mal. podobno so ugotovil ža Švede in Avstralce. prvi na dopust pa kreme , drugi pa skoz na soncu, pa nič kreme.

  • mph 09:20 26.julij 2021.

    Se strinjam z njim, se sklada kar sem že prej poslušal .... https://www.youtube.com/watch?v=Kvh4D_osFXs&list=PLYSyJEYk4ko47cEWQcyJRZshP2pO3VDmc&index=1&t=7s

  • bogdan76 08:43 26.julij 2021.

    Včasih so kosili in grabili brez mazanja ker jim je znoj zalival kožo.

Sorodne novice