Magazin > Odnosi in prosti čas
3891 ogledov

Če boste posodo prav razporedili, se bo v stroju lepše oprala

Pomivalni stroj
Dobro je vedeti …

Preden posodo postavite v pomivalni stroj odstranite vse večje ostanke hrane, s tem boste podaljšali življenjsko dobo stroju in ne bo vam ga potrebno neprestano čistiti, da bi se znebili neprijetnih vonjav. Stroja ne napolnite preveč, za normalno umazano posodo uporabite eko program, ki varčuje z vodo in energijo, za manj umazano posodo pa bo zadostoval hitri program pranja. 

Za učinkovito pranje je zelo pomembno, kam postavite umazano posodo. Kozarce postavite v zgornjo košaro, na zanje predvideno mesto, da se med seboj ne okrušijo. Žlic, vilic in nožev ne združujte, da se ne ugnezdijo. Velike posode postavite ob straneh, da ne blokirajo vode in sredstva za pranje. Umazano stran krožnikov obrnite proti sredini, da jih bo voda lažje dosegla. Lomljive posode pa ne postavljajte eno na drugo.

V pomivalnem stroju ne perite kristalnih kozarcev, saj lahko zaradi visoke temperature počijo, prav tako se v stroju ne pere medenina in lito železo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice