Magazin > Odnosi in prosti čas
1616 ogledov

Če od vas zahteva teh 5 stvari, zagotovo ni pravi/ prava

razhod Profimedias
Teh pet stvari je v zvezi znak za alarm.

Se splača boriti za to ljubezen ali ste le mimobežen postanek v njegovem/ njenem življenju?

Če že dolgo niste zadovoljni v razmerju ali zakonu, ne čakajte, da se stvari spremenijo. To so znaki, da je čas za odhod.

1. Od vas zahteva, da spremenite svoj videz

Spremembo naredite le takrat, ko si jo želite tudi vi in ne zato, ker vas to prosi partner. Če ni zadovoljen z vašim videzom, potem ni pravi/ prava za vas.

2. Želi, da spremenite svoja stališča

Z leti tudi zorimo in se spreminjamo, tako fizično kot psihično. Različna življenjska obdobja nas oblikujejo in s tem pridobivamo svoja stališča. Nikoli ne dovolite, da nekdo spremeni vaša prepričanja samo zato, ker mu niso všeč. To pomeni le eno – da vas ne spoštuje.

3. Želi ali zahteva, da prekinete stike z družino in prijatelji

Mogoče je na začetku zveze partner res središče sveta, a takoj, ko pride do stopnje, ko vam prepove druženje s prijatelji ali starši, je to dober razlog za konec zveze. Na začetku razmerja je normalno, da večino časa preživita drug z drugim, a če zahteva, da se posvetite samo njemu/ njej, v to nikakor ne pristanite.

4. Ne spoštuje vaših meja

Glede na vse, kar ste v življenju preživeli, je normalno, da ste postavili nekaj čustvenih in fizičnih meja, on/ ona pa vztraja, da jih opustite. Pojdite naprej brez obžalovanja, kajti kdor vas hoče spremeniti, vas premalo spoštuje.

5. Zahteva, da mu/ ji poročate o vsem 

Če je ena od njegovih/ njenih zahtev, da se odpoveste svoji zasebnosti, to razmerje ni za vas. Nekatere stvari pač moraš zadržati zase, ne glede na to, da neiskrenost v razmerju ni zaželena. Vsak od nas ima svoj osebni prostor in v razmerju od vas nihče ne sme zahtevati stvari, ki si jih ne želite, še svetuje portal B92.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice