Magazin > Odnosi in prosti čas
756 ogledov

Če se vam dogaja to, je čas, da razmislite o odpovedi

Stres na delovnem mestu Profimedias
Sedem znakov, s katerimi vam telo sporoča, da bi mogli razmisliti o odpovedi.

Nespečnost
Nekaj neprespanih noči vašemu telesu ne bo naredilo velike škode, če to postaja pogosta težava, pa se to lahko zelo pozna na vašem zdravju. Če so težave s spanjem povezane s težavami na delavnem mestu, je to jasen znak, da je nekaj narobe, pravi klinična psihologinja Monique Reynolds

Glavobol
Če vam delo predstavlja stres, ste pogosto zategnjeni v mišicah vratu in ramen, kar lahko povzroča neprestane glavobole in migrene. 

ločitev Magazin S to gesto do nekdanje soproge raznežil svet

Bolečine v mišicah
Če službo jemljete kot grožnjo, možgani v naše telo pošiljajo adrenalin in stresne hormone. Živčni sistem je tako na robu, da smo vedno pripravljeni na takojšnjo reakcijo, še posebno, ko pride do neprijetnih kolegov ali tečnega šefa. Če v ramenih ali čeljusti, ob takšnih situacijah, čutite napetost, je to znak, da je delo načelo vaše zdravje. 

Slabše duševno zdravje
Povišana raven stresa vpliva tudi na naše duševno zdravje, kar lahko izzove resnejše zdravstvene težave, od depresije do motenj hranjenja. Tudi na videz nedolžna zaskrbljenost se lahko sprevrže v resno duševno motnjo.

Neprestano ste bolni
Kronični stres slabi imunski sistem, zato smo bolj podvrženi različnim virozam in prehladom, pa tudi različnim alergijam.  

Zgubljate interes za seks
Če posel nosite domov, trpi tudi vaša zveza. Stres na delavnem mestu zmanjšuje željo po seksu, tako pri moških kot pri ženskah. Za željo po seksu, mora biti telo sproščeno, to pa je težko, če je vaša glava polna skrbi, pravi Reynoldsova. 

Neprestano ste utrujeni 
Ko pride do kronične izčrpanosti, spanec in vikend oddih ne pomagata več. Potrebna bo korenita sprememba, da boste ponovno vzpostavili fizično in mentalno ravnovesje. 

stres starost demenca Danska raziskava Zdravje Novo: Ugotovili, da stres vpliva tudi na razvoj te hude bolezni
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice