Magazin > Odnosi in prosti čas
1064 ogledov

S pomočjo teh pravil, boste okrasili popolno božično drevo

Božično drevo Pinterest
Ste ga že postavili ali ste med tistimi, ki ga po tradiciji okrasite šele 24. decembra. Za popolno postavitev in okrasitev božičnega drevesa sledite tem nasvetom …

Popravite veje

Strategija številka ena, ko gre za to, da bo božično drevo videti čim bolj polno, je, da bo drevo delovalo čim bolj košato. Najprej postavite drevo na svoje mesto, vendar se prepričajte, da so veje lepo razporejene, preden dodate okraske. Pomembno je, da to naredite okoli celotnega drevesa in ločite vsako vejo tako, da zavzame največjo možno površino. Če je treba, nežno upognite posamezne veje, da dobite najbolj popolno obliko. 

Dodajte odsevno dekoracijo

Kot del rešitve lahko uporabite srebrne, zlate ali bele okraske in jih obesite v notranjost drevesa. Ti okraski niso mišljeni kot glavna atrakcija, a bodo zapolnili morebitne vrzeli, ustvarili globino in odbili svetlobo, tako da bo drevo videti polnejše.

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest

Dodajte lučke

Lučke so bistveni del božičnega drevesa in pomagajo narediti drevo bolj polno. Ključnega pomena je, da jih uporabite v zadostnem številu. Najmanj 100 luči na vertikalo tridesetih centimetrov. Namesto da bi jih postavili izključno ob robove vej, lučke postavite tako, da svetijo tudi iz notranjosti drevesa, da ustvarite vtis globine in s tem videz bolj polnega drevesa. Najprej namestite lučke, šele nato okraske. Ko jih namestite, jih vklopite, da preverite in prilagodite tako, da bodo čim bolj enakomerno razporejene. 

Zapolnite ga z listi

Ne glede na to, ali je drevo pravo ali umetno, če se ne zdi dovolj bogato, je dodajanje listov dobra rešitev. Uporabite posušene ali realistične umetne liste, ki jih potisnite v prazne prostore drevesca. Ni pomembno, ali se listi razlikujejo od tistih na drevesu, različne teksture pravemu drevesu dodajo eleganco, ponarejenemu pa naravni element. 

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest

Izberite temo

Z izbiro teme bo božično drevo videti polnejše in kot da ga je okrasil profesionalni oblikovalec. Izberite barvno paleto in stil okrasitve, rustikalni, tradicionalni ali klasični. Ne skoparite z dodajanjem različnih elementov, kot so okraski, venčki, trakovi, veje, storži in pentlje. Ko obešate okraske na drevo, se tega lotite od zgoraj navzdol, stopite nazaj, da pregledate rezultate in po potrebi prilagodite. Večje okraske postavite proti sredini drevesa, manjše različice pa na konce vej.

Različne velikosti okraskov

Izberite liho število enakih okraskov, a različnih velikosti, ki jih obesite zelo blizu drug drugemu. Igrajte se z različnimi velikostmi. Veliki okraski odlično zapolnijo prazne prostore, zato jih obesite prodi deblu drevesca, manjše pa na zunanje dele vej. 

Ne pozabite na vrh in podstavek

Okrasek na vrhu drevesca naj ne bo premajhen in naj se sklada s temo celotnega drevesca. Prav tako ne pozabite na vznožje. Drevesce postavite v okrasno košaro ali pa podstavek prekrijte z lepim blagom, umetnim krznom ali blazinami. 

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:35 06.december 2021.

    a bi nehali s tem sranjem.. eni si ne morejo privoščit niti niti smrekce, kaj šele okraskov, vi pa nabijate tole potrošništvo.. saj se lepo sliši samo 3.6 % brezposelnih, ampak to je še vedno 60000 ljudi. pa verjetno niso ...prikaži večo vsi lenuhi. in tudi tistih 30 % ljudi iz panoge zdravststva in strežbe, ki še vedno nimajo niti minimalne plače ne skačejo stropa od skrbi kako bo pokrilo razliko do plače kot Borut Predsedniški. pa to niso edini. namesto da zapravljate za bedarije, dajte cente za dobro.

Sorodne novice