Magazin > Odnosi in prosti čas
3544 ogledov

Ste že doživeli vseh pet vrst orgazmov?

Orgazem Profimedias
Za vaginalni in klitorični orgazem ste zagotovo že slišali, pa veste, da obstajajo še trije drugi tipi? Poznamo namreč kar pet različnih doživetij ženskega vrhunca.

Vaginalni orgazem. Med spolnim odnosom vsaka tretja ženska doživi vaginalni orgazem, piše portal Miss7. Eden od razlogov je ta, da je vaginalni orgazem neposredno povezan s točko G, saj stimulacija omenjene točke ženske pripelje do vrhunca. Še posebno intenziven je v točno določenih položajih, na primer v misijonarskem položaju, s koleni pokrčenimi proti ramenom. 

Klitorični orgazem. Okoli 70 odstotkov žensk vrhunec doživi s stimulacijo klitorisa. V tem predelu se namreč nahaja okoli 8000 živčnih končičev, zato je to področje zelo dovzetno za stimulacijo. A potrebno je potrpljenje, v povprečju 16 minut, da ženska doživi klitorični orgazem, ki ga je sicer lažje doseči kot vaginalnega, a je tudi krajši in manj intenziven. 

seks, ljubezen Magazin Plusi in minusi spolne abstinence

Analni orgazem. Številnim ženskam je analni orgazem povsem nepoznan. A se tudi na področju anusa nahajajo številni živčni končiči, ki s pravilno stimulacijo lahko pripeljejo do prav tako čudovitega orgazma. Če je nekdo odprt za analne igrice, je verjetnost za tovrstni orgazem večja. Vendar je potrebna velika mera sproščenosti in velika količina lubrikanta. 

Mentalni orgazem. Ženske orgazem lahko doživijo tudi brez telesne stimulacije. Po navadi se to dogaja v sanjah, ko lahko pride do zelo intenzivnega seksualnega doživetja. Mentalni orgazem pa lahko s pomočjo domišljije, fantazije, pravilnim dihanjem in vajo doživite tudi v budnem stanju. 

Zaporedni orgazmi. Ženske imajo to veliko prednost, da po orgazmu ne potrebujejo počitka, da bi lahko doživele naslednjega. To nam omogoča zaporedne orgazme, ki si sledijo v zelo kratkem časovnem razmahu. Po orgazmu je telo namreč preplavljeno s hormonom sreče, zato je potrebno zelo malo časa in truda, da doživimo še naslednjega. 

Gregor Čušin Vzdržnost Magazin Naš igralec na prvo noč z ženo čakal kar osem let

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.