Magazin > Odnosi in prosti čas
1301 ogledov

Število prijateljev je povezano z vašo inteligenco

prijatelji, veselje, sreča
So bolj pametni tisti, ki jih imajo več ali tisti, ki jih imajo manj?

Večere raje presedite doma na kavču in srkate kozarec vina, namesto, da bi se zunaj družili s prijatelji? Brez skrbi, to ne pomeni, da ste čudni, morda le nadpovprečno inteligentni. Vsaj tako kažejo raziskave, objavljene v British Journal of Psychology. 

Rezultati raziskave so namreč pokazali, da se inteligentni ljudje raje kot druženju posvečajo lastnim ciljem, druženje pa vidijo kot potrato časa. Znanstveniki, ki so sodelovali v teh raziskavah, verjamejo, da potreba po druženju v nas ostaja še iz časov naših prednikov, ko so ljudje živeli v skupinah, skupaj lovili in se borili. Takrat je bilo zelo pomembno imeti čim več stikov z drugimi, danes pa za preživetje to ni več nujno potrebno. 

Glede na omenjeno raziskavo, so se inteligentni ljudje tako bolj prilagodili sodobnemu življenju in nimajo več nagona za neprestano mreženje. Čeprav ne čutijo potrebe po neprestanem druženju, pa niso sami. Raziskave so pokazale, da imajo manj, a veliko bolj trdna prijateljstva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice