Magazin > Odnosi in prosti čas
2427 ogledov

To so znaki, da ste odvisni od nezdravih zvez

prepir, ljubezen
To, da ste v odrasli dobi odvisni od toksičnih zvez, je lahko posledica travm iz otroštva.

Michelle Zelli, duhovna trenerka, ki je potrebovala 40 let, da je ugotovila, da je odvisna od ljubezni, danes pomaga drugim. 56-letnica je nekoč hodila iz ene toksične veze v drugo, srce je imela zlomljeno neštetokrat, dokler ni ugotovila, da njena močna želja po ljubezni izvira iz otroštva, ki je bilo zelo težko. To je želela popraviti s silno željo, da bi si si bila z nekom blizu, zato je moškim v zameno za nekaj lepih besed dopuščala skoraj vse. "Ozdravela" je šele, ko je na prvo mesto postavila sebe in svoje potrebe.

prepir, moški, ženska, skrbi Magazin Zakonski prepiri vplivajo na zdravje moških

To pa so njeni nasveti, s katerimi lahko prepoznate, ali ste od toksičnih vez odvisni tudi sami … 

Ne prepoznate se več. Neprestano razmišljate o partnerju ali partnerki, kaj počne, kako se počuti, s kom se druži. Na svet gledate skozi njegove ali njene oči, a ne sočutno, pač pa posesivno. 

Zanemarjate družino in prijatelje. Enostavno več ne pašejo v vaš urnik, saj želite biti v partnerjevi družbi, kadarkoli dobite priložnost za to. 

Spremenite se, da bi mu/ji bili kar najbolj všeč. Pozabljate na to, kaj je všeč vam in postajate to, kar mislite, da si želi vaš partner. 

Po druženju z partnerjem te izmučeni. To je znak, da niste zaljubljeni v partnerja, temveč v vašo fantazijo o njem. 

Neprestano dvomite o sebi. Dvomite o lastno dostojanstvo in v to, da ste res vredni ljubezni.

Tolerirate partnerjevo grdo obnašanje. Poniževanja, grde besede, nespoštovanje in celo fizično nasilje je v vašem razmerju stalnica. 

Neprestano ga/ jo opravičujete. Za njegova slaba dejanja vedno najdete razlago in ga s tem opravičite, pri sebi ali pri drugih. Morda se celo obtožujete, da ste za vse krivi sami. 

Svojega življenja nimate pod nadzorom. Služba, domača opravila in ostale obveznosti vam spolzijo skozi prste, niste se sposobni sestaviti in učinkovito organizirati, da bi v doglednem času opravili vse potrebno. 

Drama je na dnevnem meniju. En prepir vodi v drugega, pogrevata stare težave in se stalno vrtita okoli istih tem. 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice