Magazin > Odnosi in prosti čas
7432 ogledov

Za kvaliteten spanec: Spanje v nogavicah ali brez

nogavice Profimedias
Poleg tega, da zadržujejo toploto, obstaja tudi psihološki razlog, zakaj nekateri ljudje radi spijo v nogavicah, drugi pa brez.

Znanstveniki pravijo, da telesna temperatura tekom noči pada, najnižjo točko naj bi dosegla okoli četrte ure zjutraj. Ogrete roke in noge privedejo do širjenja krčnih žil, kar daje občutek topline na koži in uravnava telesno temperaturo. Vse to pa možganom pošlje signale, da je čas za spanje. Topla koža namreč naj bi pripomogla k hitrejšem uspavanju. Hladne noge ne doprinesejo k uspavanju. Vsak neugoden občutek, kot je hlad, vročina, bolečina, tesnoba in druge neugodne situacije, možganom pošlje signale, ki otežujejo, da bi se brezskrbno potopili v spanec, pojasnjuje  dr. Bratislava Čilić. 

Ljudje, ki spijo v nogavicah

Vedno jih zebe, tudi, če v prostori ni hladno. To je lahko povezana tudi z debelino kože ali metabolizmom. Spanje v nogavicah pa je tudi odraz naše psihe. Ljudje, ki ne morejo zaspati brez nogavic, imajo potrebo po tem, da se počutijo zaščiteni in imajo z drugimi zelo globoke in intimne odnose. Po naravi so nežni, najsrečnejši so, ko se crtljajo in ne moti jih, da drugi vstopajo v njihov intimni prostor. 

Ljudje, ki spijo bosonogi

Njim spanje v nogavicah predstavlja neugodje in bi jim bilo v nogavicah prevroče, da bi lahko zaspali. Fizično je to znak hitre presnove, dobre cirkulacije in debele kože. Glede na psihološke značilnosti, pa so zelo neodvisni in zaščitniški. Osebni prostor jim veliko pomeni in z drugimi se družijo le takrat, kadar so za to razpoloženi. Zelo so pošteni in iskreni. Privlačijo jih izzivi, naredili pa bodo vse, le da bo njim dobro. 

 

Komentarjev 1
  • francl12 08:45 01.april 2018.

    u madona, kakšen zanimiv članek, podkreplen z dejstvi na podlagi znanstvenih raziskav z marsa in venere! ČLANEK ZA POSRAT!!!

Sorodne novice