Magazin > VIP
29720 ogledov

Albert in Charlene: Na dan prišle umazane skrivnosti, ki na oba mečejo slabo luč

knez albert, princesa Charlene Profimedia
Albert naj bi imel skrivni račun za svoje bivše ljubice in otroke, Charlene pa naj bi zaposlovala in premalo plačevala nezakonite priseljence.

Očitno je monaški princ Albert lani odpustil svojega dolgoletnega računovodjo Clauda Palerma, ki se je sedaj odpravil na nekakšno maščevalno turnejo po francoskem tisku. Palermo je vodil vse račune monaškega kneza in ve vse o potrošniških navadah princa Alberta in njegove žene, princese Charlene. Albert ima zapleten plačilni sistem za vse svoje otroke, spočete preden se je poročil s Charlene, kraljevi par pa je za varuške zaposlovala tudi priseljence brez dokumentov. 

Po Palmerjevih besedah je princesa Charlene prejemala redni priliv v višini 1,4 milijona evrov letno – vendar je še vedno uspela prekoračiti ta znesek. Leta 2017 naj bi potrebovala še dodatnih 580.000, da je pokrila minus. Charlene je vložila skoraj 2 milijona funtov v prenovo počitniške hiše na Korziki in preureditev svoje pisarne, je dejal Palmero. Trdi tudi, da je najela drugo hišo na francoskem otoku, kjer je preživela nekaj časa ločeno od Alberta. Aprila 2016 je zahtevala 60.000 funtov, ob drugi priložnosti, leta 2020, pa je Palermo zabeležil enkratno plačilo Alberta Charlene, v višini 200 tisoč evrov in 5 tisoč v gotovini.

Medtem je Charlenina družina, zlasti njen brat Sean, s katerim vodi dobrodelno organizacijo, prav tako imela koristi od izjemne radodarnosti princa Alberta, saj je Sean leta 2022 prejel 786.000 funtov za nakup hiše. Zdaj vodi kavarna v Monaku. Najbolj škodljivi komentarji pa se nanašajo na Charlenino osebje. Palemo je opažal, da je zaposlovala varuške in drugo hišno osebje, ki so bili nezakoniti priseljenci ali nezakonito živeli v Monaku. 

Libération, še en francoski časnik, s katerim je govoril Palermo, piše, da je imel princ pri francoski banki BNP pod imenom AG (Albert Grimaldi) račun. Časopis navaja, da je bil račun uporabljen za plačevanje Albertovih nekdanjih ljubic in njihovih otrok, ne da bi za to vedela njegova žena. 

Komentarjev 4
  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 13:27 26.januar 2024.

    glavno, da Slovenija sprejema nove migrante, pretežno posiljevalce, ki se ne želijo integrirat

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:11 26.januar 2024.

    Kako pa kej Urška in Đoni?

Sorodne novice