Magazin > VIP
938 ogledov

Alec Baldwin opisal sekunde pred usodnim strelom

alec baldwin Profimedia
Nesrečo in dogajanje po njej sta secirala do podrobnosti ...

21. oktobra je med snemanjem filma Rust v Novi Mehiki umrla direktorica fotografije Halyna Hutchins, ki je dočakala le 42 let. Nenamerno jo je ustrelil Alec Baldwin, ki je vadil prizor s pištolo, v kateri bi morali biti slepi naboji. Kot so pozneje ugotovili preiskovalci, je pištola vsebovala pravi naboj, ki je najprej zadel 42-letno mamo sinčka, nato pa je kroga v ramo ranila še režiserja Joela Souzo. Baldwin je za ABC prvič spregovoril o tragediji in izjavil, da ni sprožil pištole. "Nikoli v nikogar ne bi uperil pištole in ustrelil. Nikoli," je povedal novinarju Georgeu Stephanopoulosu, ki pravi, da je bil Baldwin zelo iskren in vidno prizadet. "V zadnjih 20 letih sem naredil več tisoč intervjujev. Ta je bil najbolj čustven,“ je dejal.

"Samo eno vprašanje je treba razrešiti in to je, od kod so prišli pravi naboji. Pravi nabojev ne bi smelo biti v bližini snemanja. Ničesar ne prikrivam," je povedal Baldwin in potrdil, da po scenariju ni bilo treba pritisniti na sprožilec, zato tega tudi ni storil: "Sprožilec ni bil potegnjen. Nisem potegnil sprožilca." Novinar ga je nato vprašal še enkrat: "Torej nikoli niste pritisnili na sprožilca?" "Ne, ne, ne, ne. Nikoli ne bi uperil pištole proti nekomu in sprožil. Nikoli," je odgovoril igralec. Povedal je, da je spustil "kladivo" na orožju, pištola pa se je sprožila. "Nikoli nisem pritisnil na sprožilec," je še enkrat poudaril. "Nekdo je odgovoren za to, a ne jaz," je povedal in dodal, da si ne predstavlja še kdaj igrati v kakšnem filmu, ki bi vključeval strelno orožje.

Opisal je tudi srečanje z vdovcem žrtve, Matthewem Hutchinsom. "Povedal sem mu, da sem pripravljen sodelovati pri čemerkoli. Nisem vedel, kaj naj mu rečem. Sam pri sebi si mislim, da ta mali deček (Halynin sin) nima več mame in nič več ne moremo narediti, da bi jo obudili," je med drugim povedal Baldwin. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice