Magazin > VIP
25228 ogledov

Blaž Švab razkril načrte po ukinitvi oddaje, kaj pa bo z Melani?

blaž švab, melani mekicar RTVS
Oddaja V Petek zvečer, ki je vsak petek na 1. programu TV Slovenija postregla z dobro uro glasbenih izvedb in avtorskega humorja, se po novem letu umika s programa.

Ekipa ustvarjalcev pod vodstvom avtorjev oddaje Jureta Karasa in Blaža Švaba se je odločila, da si bo po treh res intenzivnih letih, v katerih je ekipa izjemnih glasbenikov pod vodstvom Mihe Goršeta in Martina Juharta ter producentskim vodstvom Matjaža Vlašiča ustvarila več kot 600 izvirnih posnetkov slovenskih skladb, v sodelovanju z najširšim naborom vrhunskih izvajalcev slovenske glasbene scene, privoščila predah.

V petek zvečer je v treh letih postal prostor, kjer so slovenski glasbeniki lahko predstavili sebe in svoje delo in ustvarjalci upajo, da bo tovrstna platforma ostala stalnica RTV programa, v kakršnikoli obliki že. Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan željo ekipe po predahu razume in spoštuje ter ob tem dodaja: "Smo pa v Razvedrilnem programu TV Slovenija ponosni, da je oddaja kot plod skupnega dela zunanje ekipe in urednice Ane Benkovič ter celotne izvedbene ekipe TV Slovenija tako uspešno promovirala vse zvrsti slovenske glasbe in naše odlične glasbenike. Načrt uredništva je, da že prihodnje leto začnemo s pripravami na novo razvedrilno glasbeno oddajo, ki bo luč televizijskega sveta ugledala leta 2025, ko naj bi se uredilo tudi primerno financiranje razvedrila na TV Slovenija."

Kaj bosta v prihodnje počela voditelja Blaž Švab in Meleni Mekicar?

Blaž je za Žurnal24 že razkril, da se bo prihodnje leto posvečal predvsem glasbi. Prav tako je potrdil, da že ima nekaj novih televizijskih idej, a da se bo v prihodnjem letu bolj intenzivno posvetil predvsem Modijanom. "Z Modrijani v zadnjem obdobju zelo veliko ustvarjamo in snemamo in prav temu bom v prihodnjem letu posvetil še več pozornosti. Posvetil se bom ustvarjanju, pisanju, načrtujem še nekaj delovnih projektov, ki pa niso povezani z mediji ali s televizijo. Z ekipo se ves čas poigravamo z novimi televizijskimi idejami, nekaj idej tudi že je, ampak zaenkrat se bomo prav vsi posvetili drugim delovnim izzivom. Nikoli pa se ne ve, kdaj se spet sestanemo in poženemo ustvarjalno kolesje," je razkril novembra.

Medtem ko je Melani Mekicar veliko bolj skrivnostna, na vprašanje, kaj bo počela po ukintvi oddaje, nam ni odgovorila, smo pa vprašali TV Slovenija, ali Melani ostaja na televiziji. Na družbenih omrežjih je namreč namignila prav v to smer. "Zadnja, prva in nekaj vmes. Hvala, da smo lahko bili z vami v petek zvečer. Tri leta, šest sezon, tri silvestrovanja, sedemdeset oddaj in na stotine slovenskih pesmi, ki jih poslušamo znova in znova. Znova in znova pa se bom spominjala te oddaje in ekipe s hvaležnostjo in ljubeznijo. Do naslednjič," je zapisala na Instagramu in se med drugim zahvalila tudi stilistki Nini Jagodic, ki je v oddajah skrbela za njeno podobo ter povedala, da komaj čaka, da bosta spet delali skupaj. 

To pa je o nadaljnem sodelovanju z Melani za Žurnal24 razkrila TV Slovenija: "Melanie Mekicar je pustila velik pečat v razvedrilnih oddajah TV Slovenija in vsekakor še naprej računamo nanjo. Ker smo prenehali s produkcijo oddaje V petek zvečer, trenutno nimamo angažmaja zanjo, vendar jo bomo pri glasbeno razvedrilnih projektih vključili takoj, ko bo to mogoče."

Tako čustveno sta se Blaž in Melani poslovila od gledalcev.

Komentarjev 6
  • Fredi34 21:39 25.december 2023.

    Oddaja je bila preveč "Slovenska" in jo je treba ukinit. Prihaja verjetno kaj bolj čefurskega.

  • Pierre 17:35 25.december 2023.

    Blaž je CAR, mene in tiste ki ga poznaj(m)o ne skrbi zanj, kaj bo delal potem!!!!!

  • Lion0077 17:24 25.december 2023.

    Naj si grest ogledat RRTS, pa tam ostaneta.