Magazin > VIP
1667 ogledov

Chorchyp: Oni so ga rešili, da ni pristal med kriminalci in odvisneži

Denis Chorchyp Osebni arhiv
Sedaj on pomaga drugim ...

Denis Porčič Chorchyp, ki ga večina pozna kot reperja, borca in trenerja, nekateri pa tudi kot igralca in presenetljivo dobrega plesalca, kar je dokazal v oddaji Zvezde plešejo, je eden izmed najbolj priljubljenih, vsekakor pa med najbolj znanimi trenerji borilnih veščin pri nas. V juniju Denis pripravlja krasen projekt za otroke, ker jim želi nuditi to, kar sam ni imel v mladosti. Od 19. do 21. junija tako organizira Poletni Samurai kamp v Kranjski gori, za otroke od sedmega do štirinajstega leta. Na stežaj pa bo odprl tudi vrata socialno ogroženim otrokom.
 
"Otroci so zame nekaj najbolj iskrenega in lahko rečem nepokvarjenega, zato mi je v užitek delati z njimi, čeprav je na treningih v resnici 2x več dela z otroci kot z odraslimi, a mi otroci nekako vrnejo vso vloženo energijo, ko me objamejo na treningih, ko se zatečejo k meni ob težavah ali ko rabijo nasvet in ko vidim da sem jim velik vzor, to je res neprecenljivo," je povedal Chorchyp, ki se poletnega kampa za otroke že zelo veseli.
 
Poletni Samurai kamp je 3-dnevno aktivno preživljanje vikenda za otroke. Denis svoje življenjske izkušnje in znanje že več kot 20 let prenaša vsem generacijam, prihajajoči kamp pa bo namenjen izključno otrokom, ki bodo spoznavali različne tehnike borilnih veščin, znanje tujih jezikov, mentalni trening, kreativne urice za ustvarjanje, trening za razvijanje motoričnih sposobnosti itd.

Denis Chorchyp | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

In kakšna je bila Chorchypova pot, da tako rad dela za otroke? "Ko sem začel trenirati karate pri 11ih letih, sta mi bila moja dva trenerja velika vzornika. V resnici sta me s svojim odnosom in znanjem poslala na pravo pot, ki jo hodim danes, čeprav bi lahko končal nekje med kriminalci ali odvisneži. Pravi trenerji in borilne veščine so bile pravi recept za moj uspeh in za to kar danes sem. Kasneje, ko pa sem se pripravljal za profesionalne borbe, pa sem bil brez trenerja in sem večino dela moral opraviti sam. Nekaj ljudi mi je pomagalo pri vsem, ampak moje delo je bilo zelo težko, zato še bolj cenim trenersko delo in podporo ob tem. Ravno zaradi vseh teh izkušenj hočem svojim varovancem nuditi prav vse kar rabijo, jim stati ob strani, pokazati pravo pot in jim nuditi nekaj, kar sam nisem imel. Hočem biti učitelj, coach, in ne samo trener, ki ti šteje koliko ponovitev si naredil, ti zaračuna in gre, ampak želim jim stati ob strani, hkrati jim pomagam v šoli, v življenju, jih spodbujam, učim, sem zraven njih ob vzponih in padcih ter jim nudim vso oporo tudi ko je telovadnica zaprta," se je še razgovoril Chorchyp.

Denis je ob tem še iskreno dodal: "Borilne veščine so mi dale smisel v življenju in zahvaljujem se ljudem, ki so mi jih predstavili v pravi luči. To sedaj želim prenesti naprej na mlade in tudi starejše, ker je že precejšna zmešnjava v današnjem svetu in ni več pravih vrednot. Čutim, da je to moje poslanstvo in ni večjega zadovoljstva, kot to, da vidim napredek in uspeh na ljudeh s katerimi delam!"

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice