Magazin > VIP
23256 ogledov

"Javnost ni utišana, ker se je tako odločila Kate"

kate middleton Profimedia
Ali Kate trenutno situacija celo ustreza?

Hrvaški strokovnjak za protokol Zdeslav Perković pravi, da britanska kraljeva družina po nedavnih škandalih s Kate Middleton, ki se vrstijo drug za drugim, javnosti ni utišala, ker se je tako odločila princesa. "Mislim, da zelo ceni svojo zasebnost, tako kot princ. Drugi razlog je, da okreva in potrebuje čas," za 24 Sata pojasnjuje Perković.

Vrh škandala so bile obdelane fotografije, ki jih je princesa objavila ob materinskem dnevu. "Ob objavi fotografije Kate in njenih otrok se je princesa opravičila. Ni se izognila očitkom, da je kriva njena ekipa: strokovnjaki za odnose z javnostmi, strokovnjaki za krizno komuniciranje ... To je pokazalo njeno moralo, etičnost, kakšna v resnici je. Kar se tiče pojavljanja, princesa želi imeti čas zase in za svojo družino. Ima pravico do tega. Preglednost naj bo prisotna, ko gre za kralja, on je vendarle monarh," poudarja Perković.

Po škandalu z družinskimi fotografijami je fotografom uspelo Kate ujeti v bližini gradu Windsor. Bila je v avtu s princem Williamom. Ker je bila obrnjena, so številni začeli širiti tezo, da v avtu sploh ni bila ona, temveč Williamova domnevna ljubica Sarah Rose Hanbury (39), markiza Cholmondeley. "Mislim, da so to samo špekulacije. Sarah Rose je velika prijateljica Kate Middleton in je celotno situacijo s prešuštvom javno zanikala," trdi strokovnjak za protokol.

Za piko na i pa se je v afero Kate vmešal sam državni vrh. Šefi londonske klinike so sprožili preiskavo, ko se je izkazalo, da je vsaj en član osebja poskušal dostopati do osebnih podatkov valižanske princese, potem ko je januarja prestala operacijo trebušne votline. Ogromen varnostni škandal je bil včeraj zavit v tančico skrivnosti, saj zasebna bolnišnica ni želela odgovoriti na vprašanja o tem, kdaj je prvič izvedela za obtožbe o kršitvi in ​​ali je bilo odgovorno osebje suspendirano, medtem ko se preiskava nadaljuje. O novem škandalu, morebitnem uhajanju občutljivih informacij o stanju valižanske princese, je spregovorila celo ministrica Maria Caufiled. Za Sky News je povedala, da gre za "resno zadevo, če gledajo datoteke, za katere nimajo dovoljenja". Dodala je, da so se zaradi vsega skupaj obrnili tudi na policijo, ki bi morala raziskati, ali je osebje res poskušalo dostopati do njenega dosjeja, poroča Guardian.

In kaj lahko javnost pričakuje od kraljeve družine? "Mislim, da se bo zdaj umirilo. Da se bo Kate vrnila k svojim dolžnostim, da bo kralj transparenten glede svoje bolezni in bo deloval kot monarh ter vodja države. Stabilizacija bo," še dodaja Perković.

Komentarjev 3
  • Ender3 16:55 21.marec 2024.

    Ne vem zakaj toliko skrivnosti okrog njene bolezni.. Konec koncev je tudi ona samo ženska in nima modre krvi..Ugiba se vse od bulemije do malignoma na jajčnikih..Če je javna osebnost ima javnost pravico vedeti vse o njenem zdravstvenem stanju..Mene osebno ...prikaži več angleški dvor popolnoma nič ne zanima. Tradicija naj ostane otočanom, ki plačujejo njihovo razkošno življenje.

  • Majazmaja 10:29 21.marec 2024.

    Kaj pa, če je imela neko rutinsko operacijo in vleče "bolniško" z namenom, ker si po 15. letih želi samo malo miru? Da malo izpreže od obveznosti pojavljanja pred množicami, se posveti družinskemu življenju, sama sebi? Ma ne vem, meni ...prikaži več ne bi bilo prijetno živeti na tak način, kjer vsi čakajo, da te fotkajo, te ocenjujejo, gledajo v košaro v trgovini, analizirajo vsak aspekt življenja.

Sorodne novice