Magazin > VIP
820 ogledov

Je to dokaz, da Meghan Markle že kaže svoje močne politične ambicije?

meghan markle, princ harry Profimedia
Meghan Markle je ta teden z odprtim pismom naslovila demokrate in jim položila na srce, naj se močno zavzamejo za plačan starševski dopust.

Demokrati se namreč že tedne pogajajo o tem, koliko bi porabili za predlog zakona o uskladitvi proračuna, ki bi obravnaval ključne prednostne naloge Bidenove administracije na področjih, kot so podnebne spremembe, zdravstveno varstvo in varstvo otrok, poročajo ameriški mediji. 

Zdaj pa je v to politično debato vstopil še en odmeven glas. Meghan Markle, vojvodina suseška, je v sredo napisala odprto pismo najvišjim demokratom in jih prosila, naj ne "sklepajo kompromisov ali se pogajajo", ko gre za plačan družinski dopust.

"Plačani dopust bi moral biti nacionalna pravica in ne možnost, omejena na tiste, katerih delodajalci že imajo vzpostavljeno tovrstno politiko, ali na tiste, ki živijo v eni od redkih držav, kjer obstaja program plačanega dopusta," je zapisala mati dveh otrok. "Če bomo ustvarili novo dobo družinske politike, poskrbimo, da to vključuje močan program plačanega dopusta, ki je zagotovljen, dostopen in spodbujan za vsakega Američana brez stigme ali kazni,“ je med drugim še napisala v dolgem pismu. 

Poznavalci pa že potrjujejo, kar se šušlja že vse odkar se je Meghan odrekla kraljevim dolžnostim in se preselila nazaj v ZDA. Vsa njena dejanja namreč kažejo na to, da ima močne politične ambicije. Zadnje odprto pismo ameriškemu demokratskemu vrhu in močna stališča glede družinske politike, za spremembo katere se zavzema, pa so to le potrdila, so mnenja številni. 

 
Komentarjev 1
  • Tupamaros 13:20 22.oktober 2021.

    Močne politične ambicije? Le bolane, bi rekel!